Ahmet Hazım Uluşahin İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık icazet töreni düzenlendi. Akademik eğitimle beraber hafızlıklarını tamamlayan 39 erkek öğrenci icazetlerini törenle aldı.  Mevlâna Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’ndaki programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, Eğitim-Bir-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, Selçuklu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Erdinç Sarıca, Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, Elmas Kuran Kursu Müdürü Mustafa Selek ile çok sayıda protokol üyesi ve veli katıldı.

‘İLK GÜNKÜ HEYECANLA ÇALIŞMLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ’

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Ahmet Hazım Uluşahin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Özdemir 7 yıl önce başlattıkları akademik eğitimle beraber hafızlık projesini ilk günkü heyecanla sürdürdüklerini ifade ederek, “Bu konuda bize destek veren Milli Eğitim Bakanlığımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze, Diyanet İşleri Başkanlığımıza, İl Müftümüze, İlçe Müftülerimize, Elmas Kuran Kursu müdürümüze ve hocalarımıza, Ahmet Hazım Uluşahin İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenlerimize, gecesini gündüze katan hafız öğrenci anne ve babalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kısaca bizi burada yalnız bırakmayan siz hafız dostlarımıza, öğrencilerimizin kuran muhafızı olmasına sebep olan bilinen ve bilinmeyen, küçüğünden büyüğüne herkesten rabbimiz ebeden razı olsun. Kuran muhafızların ecrini bizlere de versin” dedi.

HAFIZ BİR TOHUM GİBİDİR

Elmas Kuran Kursu Müdürü Mustafa Selek ise, “Hafız bir tohum gibidir. Toprağa atılır yetişir, çiçek açar, ağaç olur, büyür ve meyve olmaya durur. Herkes ondan istifade eder.  Rabbim hafızlarımızın ömürlerine ömür versin. Rabbimiz ahir ve akıbetimizi hayır eylesin” ifadelerini kullandı.

KURTULUŞA VESİLE OLSUN

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da hafızları tebrik ederek bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Eğitim-Bir-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer hafızların yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İnşallah bu hafızlarımız kendilerinin kurtuluşu gibi anne ve babaların, hocalarının da kurtuluşuna vesile olacaktır” dedi.

HAFIZ ANNE-BABASI OLMAK HERKESE NASİP OLMAZ

İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman da hafızlığın bir bereket meselesi olduğunu ve 1975'ten bu yana hafızlık icazet belgesi alanların sayısı yaklaşık 200 bin olduğunu belirterek, “Hafız olmak herkese nasip olmaz. Hafız anne ve babası da olmak herkese nasip olmaz. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen hocalarının yanı sıra anne ve babalarını da tebrik ediyorum. Ülkemizde son yıllarda hafızlık proje okulları vesilesi ile hafızlığımız hafızlık müessesi canlı bir şekilde devam ediyor. Konya bu konuda önde gelen ve en çok hafız yetiştiren illerimizden biridir” şeklinde konuştu.

‘EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM’

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin ise, “2014yılından bu yana devam eden projede Konya’mızda 5 bin 721 hafızımız oldu. Bu projeyi yaparken Diyanet İşleri Başkanlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz, Okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz, kuran kursundaki idarecilerimiz ve hocalarımız gayreti ile devam ediyor. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim