5199 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu" ve “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” gereği, ev hayvanı sahiplerinin, hayvanlarını kimliklendirerek Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'nde (PETVET) kayıt altına aldırmaları gereken süre dün gece itibarıyla sona erdi.

Sürenin daralması, yoğunluk yaşanması veya değişik sebeplerle karşılaşılan güçlükler nedeniyle mikroçip uygulamasında ve kayıt işlemlerinde karşılaşılabilecek güçlüklerin aşılabilmesi için, ev hayvanı sahipleri 31 Aralık'a kadar işlemlerini gerçekleştirdi.

PETVET'e hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydedildi. Ayrıca aşı, sahip değişikliği, kayıp ve hayvana yapılan operasyon bilgileri de sisteme işlendi.

1 milyon 429 bin 370 ev hayvanı kayıt altına alındı

Tarım ve Orman Bakanlığının ev hayvanlarının kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması çalışmaları çerçevesinde 1 Ocak 2021'den bu yana 855 bin 105 kedi, 574 bin 240 köpek ve 25 gelincik olmak üzere toplam 1 milyon 429 bin 370 ev hayvanı kimliklendirilerek kayıt altına alındı.

Öte yandan, evcil hayvanlarına çip taktırmayanlara 3 bin 642 lira para cezası uygulanacak. 31 Aralık'a kadar yetkili kurumlara beyanname veren evcil hayvan sahipleri ise 2023'te ceza uygulanmadan hayvanlarına mikroçip taktırabilecek.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "CHP, İYİ Parti ve HDP'nin aldığı belediyelerde memur kıyımı yapılıyor" Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "CHP, İYİ Parti ve HDP'nin aldığı belediyelerde memur kıyımı yapılıyor"

Editör: TE Bilişim