Mehir Vakfı ve Türk Kızılayı iş birliğince Suriye’de maddi imkansızlıklardan dolayı evlenemeyen nişanlı çiftler için 3 tır aynî yardım gönderildi. Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, Suriye’ye Yardım Araçları Uğurlama Programı’nın 2’ncisinde toplamda 45 milyon Türk Lirası değerinde 61 kalemden oluşan 11 bin 792 parça aynî yardım bulunduğunu aktardı. Gerçekleştirilen programa Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can ve Eski Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge de katıldı.

I M G 0463-1

31 SENEDİR TÜRKİYE’DE 65 İL DÜNYADA 28 ÜLKEYE ÇEYİZ YARDIMLARI TIRLARLA ULAŞTIRILIYOR

Çumra'da görkemli düğün: Elmas Hümeyra ile Halil İbrahim dünyaevine girdi
Çumra'da görkemli düğün: Elmas Hümeyra ile Halil İbrahim dünyaevine girdi
İçeriği Görüntüle

I M G 0456

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, “Suriye'de yaşayan ihtiyaç sahibi nişanlı çiftlerimize hediye edilmek üzere hazırlanan çeyiz malzemelerinden oluşan araçlarımızı uğurlamak için toplanmış bulunmaktayız. Mehir Vakfı olarak aile kurumuna hizmetimiz her geçen gün artarak devam etmektedir. Bundan sonra da siz, değerli hayırseverlerimizin destekleriyle yine artarak devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi tarafından 2026-2035 Aile ve Nüfus 10 yılı olarak ilan edilmesi, Mehir Vakfı'na özgü bu projelerin anlamını ve değerini bir kat daha artırmakta ve üzerimize düşen sorumluluğu da pekiştirmektedir. Bu kapsamda, Mehir Vakfımız maddi imkansızlıklardan dolayı evlenemeyen nişanlı çiftlere 1996 yılından beri verdiği desteği her geçen gün yeni bir heyecanla yapmaya devam etmektedir ve sizlerin desteğiyle de devam edecektir inşallah. Türkiye genelinde bugüne kadar 65 ilimize, yurt dışında 28 ülkeye çeyiz yardımlarımızı ulaştırarak binlerce gencimizin izdivacına vesile olmanın kıvancını, mutluluğunu siz hayırseverlerimizin sayesinde hep birlikte yaşıyoruz. Kıymetli misafirler, değerli basın mensubu arkadaşlarım, bugün Konya'dan Suriye'ye sınırlar aşan kardeşlik köprüsünü güçlendirmek amacıyla hazırladığımız aynı yardım araçlarımızla ihtiyaç sahibi çiftlerimize dağıtılmak üzere hazırlanan malzemelerin içeriği hakkında sizleri ve kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. Suriye'de yaşayan ihtiyaç sahibi nişanlı çiftlerimize dağıtılmak üzere 45 milyon Türk Lirası değerinde 61 kalemden oluşan 11 bin 792 parça aynî yardım bulunmaktadır. Bundan sonraki süreçte de Suriye'de yaşayan ihtiyaç sahibi nişanlı çiftlerimize aynî yardımlarımız artarak devam edecektir. Ayrıca Suriye Yardım Araçları Uğurlama Programı’nın birincisinde de söylemiştim. Mehir Vakfımızın hizmet alanı, hedef kitlesi Bosna Hersek'ten Trablusgarp'a Osmanlı bakiyesi olan bütün topraklarda yaşayan insanlar bizim hedef kitlemizdir, kardeşlerimizdir. Evlenmek isteyenlerin her zaman Mehir Vakfı yanında olacaktır. Bu bakiye bize atalarımızın emanetidir. Buraya hizmet etmek Mehir Vakfı ve Konyalılar için de bir mutluluk vesiledir, bir şereftir. Bu anlamlı projenin hayatı geçmesine emeği geçen vakıf mütevelli heyet üyelerimize, vakıf yöneticilerimize, vakıf çalışanlarımıza ve yardımların temininde bizlere desteklerini esirgemeyen kadirşinas hayırseverlerimize şahsım ve ekibimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu emanetlerin güvenli bir şekilde ve titizlikle sınır ötesindeki ihtiyaç sahibi nişanlı kardeşlerimize ulaştırılmasında her zaman olduğu gibi en büyük lojistik ve operasyonel desteği sağlayan ülkemizin güzide sivil toplum kuruluşu Türk Kızılay'ına, Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Hanımefendi'ye ve Genel Başkanımızın şahsına, sahada fedakarca çalışan tüm ekiplere şahsım, Konya'mız ve Mehir Vakfı adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ŞÜKRÜ CAN:“HEM DÜNYA’DA HEM TÜRKİYE’DE MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can da yardım programında konuştu. Türk Kızılayı’nın hem Türkiye’de hem de Dünya’daki yeri ve öneminden bahseden Can, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Can, “Çanakkale Savaşı'ndan asrın felaketi olan Maraş depremlerimize ve pandemide Kızılay’ımız sivil toplum örgütleriyle, devletimizle birlikte milletimizin hizmetinde en güzel bir şekilde yerini almış ve özellikle asrın felaketi depremde 60 bin gönüllü ile 5 bin çalışanıyla şu ana kadar hala hizmetini sürdürmektedir. Kan hizmetlerinde ve ülkemizin güvenli kan temininde tek yetkili kurum olarak milletimizin ve devletimizin hizmetindedir. Afetlerde, sosyal hizmetlerde birinci görevimiz olduğu için bugün özellikle strateji hedef koyduğumuz 81 İl 81 AŞEVİ programımızla bugün ülkemize hizmet etmek için bir gayret gösteriyoruz. 2025 yılının adını eğitim yılı koymuştuk. 2026 yılında da bunun devamı olarak biraz önce de başkanımızın söylediği gibi aile bilincini geliştirmek için eğitimler veriyoruz. Gönüllerimizle, çalışanlarımızla ailenin güçlenmesi için her türlü desteği veriyoruz. Biz birlikte güçlü olduğumuzu ve birlikte daha nice faaliyetler yaparak yarınlara güvenli bir şekilde hazırlandığımızı göstereceğiz inşallah. Bugün burada sadece bir eşya taşımıyor, kardeşlik taşınıyor, umut taşınıyor, dayanışma ve yardımlaşma taşınıyor bu tırlarda. Bu tırların ulaştığı yerlerde işte kardeşlerimiz Türkiye'den bizi yalnız bırakmadı, bizi destekliyor, bir umut ve yeniden Suriye'nin inşası ve imarında çok büyük katkıları olduğunu biz yerinde görerek bunun şahidi oluyoruz” ifadelerini kullandı.
Program Eski Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin dualarının ardından son buldu.

Muhabir: SERHAT YALDIZ