Hem kızlarda hem erkeklerde yaklaşık 200 sporcuya ulaştıklarını belirten Avcı, spor kültürünü aşılamayı temel misyon edindiklerini vurguladı.

KONYA BASKETBOLUNDA ALIN TERİ RÜZGARI: ŞAMPİYONLUKLAR PEŞ PEŞE GELDİ

Bu sezon Konya yerel liglerinde başarılı bir grafik çizen Alın Teri Spor, özellikle kız kategorilerinde kürsünün en üst basamağına abone oldu. Antrenör Faruk Avcı, kazanılan başarıları şu sözlerle özetledi: "Bu sene kız takımlarımız; Büyük Kadınlar, U18 ve U10 kategorilerinde Konya şampiyonu oldu. U18 kızlarımız Bölge Şampiyonası'ndan da başarıyla çıkarak Anadolu Şampiyonası’nda yarışma hakkı elde etti. Erkeklerde ise U14 takımımız Konya üçüncüsü olurken, U16 ve U11 takımlarımız Play-Off’a kalma başarısı gösterdi."

Faruk Avcı

MİLLİ TAKIMA UZANAN BAŞARI HİKAYELERİ

Kulübün sadece yerel başarılarla yetinmediğini, profesyonel lige ve milli takıma oyuncu kazandırdığını ifade eden Avcı, kulüp bünyesinde yetişen Emre Özkan ve Hasan Efe Uzun gibi isimlerin milli formayı giymesinin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Avcı, "Basketbolcu olma havuzu dar olsa da bunu başaran çocuklarımız var. Birinci amacımız çocuklarımıza takımdaşlık ruhunu ve spor kültürünü verebilmek" dedi.

YAZ DÖNEMİ KAYITLARI BAŞLADI: 12 AY KESİNTİSİZ EĞİTİM

Filenin Sultanları tarih yazmaya devam ediyor: VNL finallerinde 8. kez sahnedeyiz!
Filenin Sultanları tarih yazmaya devam ediyor: VNL finallerinde 8. kez sahnedeyiz!
İçeriği Görüntüle

Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda (eski stadyum arkası) çalışmalarını sürdüren kulüp, yaz döneminde antrenman temposunu artırıyor. Yaz okulu kapsamında hafta içi ve hafta sonu grupları oluşturulacağını müjdeleyen Faruk Avcı, antrenman programına dair şu bilgileri verdi: "Yaz döneminde sabahtan akşama kadar süren gruplarımız olacak. Kız ve erkek sporcularımızı yaş gruplarına göre ayırıyoruz. Müsabık seviyedeki sporcularımıza teknik idmanların yanı sıra atletizm antrenmanları da ekleyerek gelişimlerini destekliyoruz."

AİLELERE ÇAĞRI: "ÇOCUKLARINIZI SPORLA BULUŞTURUN"

Şu an 200'e yakın sporcuyla 12 ay boyunca kesintisiz basketbol eğitimi verdiklerini hatırlatan Faruk Avcı, yaz tatilini verimli geçirmek isteyen tüm çocukları ve ailelerini kulüple iletişime geçmeye davet etti. Kulüp, hem profesyonel sporcu yetiştirmeyi hem de sağlıklı nesiller için spor kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Muhabir: SERHAT YALDIZ