ESARETE KARŞI İLK KIVILCIM VE İSİMSİZ KAHRAMANLAR
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, 19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık meşalesinin yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Anadolu topraklarında verilen mücadelenin dünyada eşi benzeri olmadığını belirten Arslan, zafere giden inancı şu sözlerle aktardı:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basması, asırlardır hür yaşamış bir milletin esarete karşı başkaldırısının ilk kıvılcımı olmuştur. Ancak bu kıvılcımı dev bir meşaleye dönüştüren; cepheye mermi taşıyan Elif Analar, kundaktaki bebeğinin örtüsünü top mermisi ıslanmasın diye cephaneye seren Şerife Bacılar, ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsinler ve vatanın dört bir yanında namusunu savunan isimsiz kahramanlarımızdır. Kurtuluş Mücadelesi, tek bir ferdin değil; imkansızlıklar içinde imkan doğuran koca bir milletin canıyla, kanıyla yazdığı bir başyapıttır."
KONYA’NIN ROLÜ VE GENÇLİĞİN KUTSAL MİRASI
Milli Mücadele döneminde Konya ve çevresinin üstlendiği kritik role değinen İl Başkanı Ahmet Arslan, bugünün gençliğine düşen sorumluluğu doğrudan şu ifadelerle dile getirdi:
"Bizler bugün bu topraklarda özgürce nefes alabiliyorsak, bunu cephede aç susuz savaşan, 'Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır' diyerek şehadete yürüyen ecdadımıza borçluyuz. Konya’mız da o dönemde cephe gerisinde üstlendiği lojistik destekle, hastaneleriyle, dualarıyla ve yetiştirdiği yiğit evlatlarıyla kurtuluşun en önemli kalelerinden biri olmuştur. Bugünün gençliğe düşen en büyük görev; Sütçü İmamların, Yörük Alilerin, Gördesli Makbulelerin bıraktığı bu kutsal mirasa, aynı ruh ve inanmışlıkla sahip çıkmaktır."
GELECEĞİMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİ
Ecdadın canı pahasına kurduğu cumhuriyetin gençlere emanet olduğunu ifade eden Ahmet Arslan, mesajını şu şükran ve kutlama sözleriyle tamamladı:
"Tarihini, bu toprakların nasıl vatan kılındığını bilen bir gençlik, geleceğimizin en büyük güvencesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta bu büyük vizyonu ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, istiklalimizin gizli kahramanlarını ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Tüm gençlerimizin ve Konyalı hemşehrilerimizin 19 Mayıs Bayramı’nı kutluyorum."


