Değerli okurlarım yazır’da Beyhekim Hastanesi fizik tedavi merkezinde yatılı tedavi oluyorum.

(Prof Doktor Halim Yılmaz hocamın gönderdiği uzman doktor Savaş Karpuz,un tetkikleri sonrası servis doktorları. Dr. Fatma Ağır ve Dr. Sümeyye hanımların nezaretinde yatışım yapıldı.

Bu gün bir haftayı doldurdum. Günlük bir saat sıcak su uygulaması ve elektro terapi ile kültür-fizik tedavi uygulanıyor. Hem Hastane doktorlarından, doktorların Sekreterlerden, ve servis doktorunuzdan diğer bütün hastane personelinden, gayet memnunuz.Bütün Personele  ayrı ayrı Teşekkür ediyoruz

Önce muayene eden doktor kendi bilgisi ile inceliyor, hasta kişinin durumuna göre teklifte bulunuyor. Gidip gelerek tedavi alabilirsiniz yatış için sıraya gireceksiniz diye önerinde bulunuyor. İmkanı olanlar gidip gelerek tedaviyi kabul ediyor. İmkansız olanlar sıra beklemeyi tercih ediyorlar. Gidip gelerek tedaviyi benimseyecek hasta çok ama bu hastanelerin şehir merkezine uzak oluşu bazı hasta ve yakınlarını ve hastaları zorluyor.

Benim evim buraya yaklaşık 25 km. Mesafede birde yaşlılık işin içine girince doktorum yatarak tedavi isteğimi uygun buldu. Hastalığım yaşlılığın ve çok yıpranmanın sonucu dizlerde oluşan kireçleme. Aslında yaşım gereği beklenen durum. Ancak insanoğlu her daim rahat yaşamı arzular tabi imkan olursa. Bu imkanı da güçlü devletimiz her vatandaşına sağlıyor Allah devletimize zeval vermesin.

Doktor muayenesi sonrası hasta kabul için servis hemşirelerine geldik hepsi de gayet kibar daha önce geçirmiş olduğun hastalıklarını ve kullandığın hapların seceresini yanınızda hap olup olmadığını sorup yatak odanızı gösterip sizi terapi alacağınız servise yönlendiriyor.. Oranın verdiği dosya ile fizyoterapistlerin hizmet verdiği salonda size terapi verecek görevliyi bulmak kolay. Salonda benim fizyoterapistim Serap Ata isimli gayet kibar ve güler yüzlü bir hanım kızımızdı. Gerçi bu salonda 20 kadar kabinde görev yapanların hepsi de kibar ve özverili çalışma içerisindeler. Teşekkürü hak ediyorlar. Hastanenin hizmet kapasitesi çok geniş ayrıca Havuzlu hizmet dahil daha bir çok salonda gecede dahil bu hizmetler veriliyor. Bana 15 Günlük bir tedavi uygulanacak hastalığımın verdiği tepkiye göre uzatılabileceği söylendi doktorlarım tarafından.

 Daha yazacağım izlenimlerim de var. Yemekler gayet temiz ve kibar hizmet elemanları tarafından bolca dağıtılıyor. Servis hemşireleri derseniz saat başı hastalarını kontrol edip tansiyon ve ateşlerini ölçüyorlar. Hastaların namazlarımızı kılması için Bay ve Bayan mescitleri mevcut.

Benim gibi hizmet almakta olan hasta kardeşlerimize bazı tavsiyelerim olacak. Örneğin lüzumsuz lambaların uzun süre yanar bırakılması. Buna hizmet veren hastane personeli de dahil olduğunu belirteyim. Dahası her odada insanların hizmetinde olan televizyonların sürekli açık tutularak enerji israfı yapılması ülkemizin bu adar israfa girmesini bir kültür insanı olarak dikkatimi çeken önemli şeylerdi. Yemek israfı da var ama neyse. O da ayrı bir konu oysa herkes yiyebileceği kadar yemek alsa israf olmaz zaten bu israfları Allah da sevme kulda sevmez dinimize de aykırı. Burada benimle ayni odada kalan bacağının kırık olmasından dolayı uzun süredir yatılı tedavi gören uzun süre kaldığı için çok yerleri bilen ve her gelene yardımcı olan arkadaşım Beyşehirli İdris Yazar, ve Mustafa. Taş, bitişik odadaki arkadaşlar Süleyman Seyhan. İsmet İgnel de uzun süreli tedavi gören dostlardan onlarında hastane hakkındaki fikirlerine başvurdum her hizmetten çok memnun olduklarını ifade ettiler öyle ise o dostlardan da bahsetmeden geçemem onlarla burada hastane sohbet-i bir başka oluyor sağ olsunlar. Efendim ne demiş büyüklerimiz. Yalnızlık Allaha mahsustur rabbim hiç kimseyi eşinden dostundan ailesinden ayrı bırakmasın bütün hasta yatıp şifa bekleyen kardeşlerimize acil ve kalıcı şifalar dilerim. Selam ve dua ile