Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Konya Şubesi yeni yılın gelişiyle birlikte 18. Çalışma dönemini başarıyla tamamlanmış oldu. Mimarlar Odası Konya Şubesi olarak her fırsatta oda üyeleri ile bir araya gelmeye önem verdiklerini ve 2022 başlayan ve 2023 yılının ortasına kadar devam eden Fikr-i Mimar buluşmalarını verimli bir şekilde tamamladıklarını ifade eden Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Ahmet Övet, “Üyelerimizin her birinin tek tek aranıp davet edildiği, Şube içi tanışma ve kaynaşma organizasyonu haline gelen Fikr-i Mimar toplantılarından süreç boyunca 15 adet düzenledik ve bu toplantılarda yaklaşık 2000 üyemize ulaştık. Fikr-i Mimar toplantılarımıza katkı veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Suğla Gölü'nde denetim yapıldı Suğla Gölü'nde denetim yapıldı

8-2-24

 ‘ARKADEMİ MARKA HALİNE GELEN BİR ÇALIŞMA OLDU’

Geride bırakılan yılda başlatılan ARKADEMİ etkinliğinin oda ve üyeleri için önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Başkan Övet, konuşmasını şöyle sürdürdü, “18. Dönemin bir başka yeniliği de ARKADEMİ başlığıyla marka haline gelen etkinlik ve söyleşi dizisi oldu. Kültür, söyleşi, teknik ve atölye alt başlıklarıyla Şube bünyesinde pek çok etkinlik organize ettik.  Meslek içi eğitimlerin kamuda, özel sektörde ve akademide faaliyet gösteren, her yaştan üyemize ve kentimizdeki Mimarlık bölümlerinde eğitim görmekte olan öğrencilere ulaştırılmasının amaçlandığı Arkademi’de Konya içi ve Konya dışından pek çok konuk ağırladık.  Mevzuat, yapı malzemesi, tasarım, kültürel mirasın korunması, kentleşme, afet riski önleme gibi mesleğimizi yakından ilgilendiren konularda, alanında uzman isimlerin yer aldığı ARKADEMİ üyelerimiz ve öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı.”

8-3-23

 ‘KONYA MİMARLIK FESTİVALİ 23’ COŞKUYLA GEÇTİ’

Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin ilk olarak 2018’de başlattığı ve zaman içerisinde bir marka haline gelen Konya Mimarlık Festivali’nin 2023 yılında da Kültür Park Kent Meydanı’nda sergiler, atölyeler ve konserler aracılığıyla mimarlık kentli ile buluştuğunu ifade eden  Başkan Övet; yerel yöneticilerin, özel sektör temsilcilerinin, üniversitelerin Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakülteleri’nde görev yapan akademisyenlerin ilgi gösterdiği festivalin Konya ve civarında mimarlık pratiğini yürüten mimarların bir araya geldiği, kentin kültür-sanat hayatında aranan ve özlenen bir etkinlik haline geldiğini belirtti.

8-4-21

‘ARTIK FİKİR DANIŞILAN BİR MİMARLAR ODASI ŞUBESİ VAR’

Kentin nitelikli yapılaşması, sıfır atık, iklim değişikliği, afet riski önleme gibi çalıştaylara katılan  Başkan  Övet,  “2023 yılı içerisinde Konya Büyükşehir Belediyesi ile “Konya Alaeddin Tepesi II. Kılıçaslan Köşkü ve Kazı Alanı Mimari Fikir Proje Yarışması”nı organize ederek Jüri üyeliği ve raportör hususunda destek verdik. Artık kent içerisindeki yapılaşma faaliyetlerinde fikir danışılan ve söz sahibi olan bir Mimarlar Odası profili var” ifadelerinde bulundu.

‘TÜRKİYE’NİN İLK MİMARLIK MÜZESİ KONYA’DA!’

Temmuz ayında Abant-Amasra-Safranbolu, Ağustos ayında Budapeşte-Viyana-Salzburg-Hallstat-Münih, Kasım ayında Antalya olmak üzere yurt içi ve yurt dışı geziler düzenlenen etkinliklere katılan üyelerine teşekkür eden  Övet yılın en güzel haberinin yıl sonunda geldiğini söyleyerek “Restorasyonu tamamlanan Sille Subaşı Hamamı yoğun gayretlerimiz ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın takdiri sonucunda Selçuklu Belediyesi tarafından odamızın  kullanımına tahsis edildi. Şubemiz tarafından teşhir-tanzim projesi çalışılan Subaşı Hamamı Türkiye’nin ilk Mimarlık Müzesi olarak faaliyet gösterecek.” müjdesini yineledi.

ABDULLAH BAŞYEMENİCİ

Editör: Birkan Bakay