Uyku her gün yaşadığımız bir süreç olduğu için sağlığa yararları da faydaları da çok önemli oluyor. Yetişkinlerin en az 6 en fazla 9 saat uyuması gerektiğini söyleyen uzmanlar, erken uyuyan bir kişinin kilo,güzellik,psikolojik gibi birçok anlamda avantajlı olduğunu belirtiyor.

Araştırma sonuçlarına göre gece uykusunun bölünmesi de karamsar düşüncelerin gelişimine yol açıyor. Psikologlar iyi bir uyku düzeninin yardımcı olabileceğini söylüyor. İyi bir uyku çekmek var olan problemleri çözmese bile, olaylara objektif bakabilmeyi sağlayabilir.

Sağlıklı bir kiloda kalmanız kolaylaşabilir

Bir araştırmaya göre, ne kadar az uyursanız aşırı kilolu olma ihtimaliniz o kadar artıyor. Nasıl mı? Düzenli olarak uykusuz kalınca, egzersiz ve sağlıklı yemek seçimleri yapmak için daha az enerjiniz oluyor.

Ayrıca, ne kadar uyanık kalırsanız, bir şeyler yeme olasılığınız o kadar artıyor. Vücudumuzun biyolojik saati akşam sekizden sonra bizi daha tuzlu ve yağlı yiyeceklere yöneltiyor. Bu, geç saatlere kadar oturan insanların erken yatan insanlara kıyasla günde 550 kalori daha almalarına sebep oluyor.

Teniniz daha parlak ve sağlıklı

Sabahları alarmınızı üç kez erteleme ihtiyacı duymazsınız

Eğer sıcacık yatağınızdan çıkmaya katlanamıyorsanız, ne kadar uyursanız uyuyun sabahları yataklarından fırlayan insanlardan olamazsınız. Ama düzenli bir şekilde uyumaya başladığınızda sabahları yataktan kalkmak çok daha kolay olabilir.

Yenilenmiş hissederken sabahla başa çıkmak çok daha kolay olur, hatta vücudunuz yeterince dinlenirse alarm kurmaya bile ihtiyacınız olmayabilir.

Eğer akşamları erken yatmak sizin için kolay değilse, ılık bir duş almayı deneyin. Kendinize bir uyku öncesi rutini yaratmak ve elektronik cihazları kapatıp odayı serin tutmak vücudunuzu uyku moduna sokmaya yardımcı olabilir.