Türkiye Gençliğe ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) bünyesinde faaliyet gösteren Güzel İşler Fabrikası (GİF), 2027 yeni sezonunu "İz Bırak" temasıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen görkemli bir törenle açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen programda, genç kızların yeteneklerini keşfetmesine imkan sağlayan bu anlamlı ağın Türkiye geneline ve Konya’ya sağladığı katkılar bir kez daha vurgulandı. Konya’nın da kilit merkezlerinden biri olduğu bu vizyoner altyapı, gençliğe rehberlik etmeye kararlılıkla devam ediyor.
EMİNE ERDOĞAN: KENDİNİZİ KEŞFEDECEĞİNİZ DOĞRU BİR MUHİT
Programda gençlerle bir araya gelen Emine Erdoğan, gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri için doğru bir muhit ve rehber isimlerle buluşmalarının hayati önem taşıdığını belirtti. Dijital çağın getirdiği yoğun bilgi ve görüntü akışı içinde manaya ulaşmanın ve sahici izler bırakmanın disiplin gerektirdiğine dikkat çeken Erdoğan, TÜRGEV’in 30 yıldır genç kızlara bu doğrultuda yol arkadaşlığı yaptığını ifade etti. Kendi hayatında derin izler bırakan merhum Şule Yüksel Şenler’i de minnetle anan Erdoğan, gençlerin kendi seslerini bulmalarının önemini dile getirdi.
KONYA’DAN BAŞLAYAN GÜÇLÜ AĞ YENİ MERKEZLERLE BÜYÜYOR
Bugüne kadar 281 binden fazla genç kızın hayatına dokunan Güzel İşler Fabrikası, ağını gün geçtikçe daha da sağlamlaştırıyor. Emine Erdoğan konuşmasında; Konya, Ankara, İstanbul ve Silopi’deki mevcut beş Güzel İşler Fabrikası’na ek olarak canlı bağlantılarla üç yeni merkezin daha hizmete açıldığını müjdeledi. Ümraniye’deki GİF Şule Yüksel Şenler, Ankara’daki GİF Hümeyra Ökten ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi yerleşkesindeki GİF Hatay Kapsül merkezlerinin katılımıyla merkez sayısı sekize yükseldi. Konya’daki genç kızların da aktif şekilde yararlandığı bu devasa yapı, yeni merkezlerle birlikte imkanlarını çok daha geniş bir coğrafyaya yaydı.
TÜRGEV GENÇLİĞİN GELECEĞİNE YÖN VERMEYİ SÜRDÜRÜYOR
Toplumsal dayanışma, kültür, sanat ve beceri geliştirme alanlarında önemli bir boşluğu dolduran GİF merkezleri, Konya başta olmak üzere kurulduğu tüm şehirlerde genç kızlara yeteneklerini üretime dönüştürme fırsatı veriyor. Gençlerin sanattan teknolojiye kadar pek çok alanda deneyim kazandığı bu platformlar, yeni sezonda da "İz Bırak" vizyonuyla ülkenin yarınlarını inşa edecek güçlü ve özgüvenli bireyler yetiştirmeye devam edecek.




