Yayınlanan Yatırım Yoluyla Göç Raporu’na göre Türkiye, dünya genelindeki sıralamada 4. sırada yer aldı. Küresel yatırımcılar tarafından alternatif oturum ve vatandaşlık haklarını gayrimenkul satın alma yoluyla elde edilebilen programları karşılaştıran ‘Yatırım Yoluyla Göç’ raporunu yayınlandı.

Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay, çalışmanın, emlak satın alma yoluyla dünyada vatandaşlık ve oturum programları seçeneklerini karşılaştırmak adına ülkelerin itibarı ve hayat kalitesi, gayri safi milli hasıla, minimum gayrimenkul yatırım tutarı, potansiyel kira geliri, maliyetler, başvuru işleme verimliliği, gayrimenkul elde tutma süresi, ikamet gereksinimleri ve kripto para borsalarına yaklaşım gibi 30’dan fazla parametre ve 300’den fazla veri dikkate alınarak hazırlandığını söyledi

TÜRKİYE EMLAK YATIRIMINDA ZİRVEDE

Yatırım Yoluyla Göç Türkiye verilerini değerlendiren Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay , “Türkiye, yatırım tutarı ve ikamet gereksinimleri ile 16 ülke arasındaki genel sıralamada 76,5 puanla 4’üncü sırada yer aldı. Tutma dönemi iadesinde 3’üncü sırada, gayri safi yurt içi hasıla kategorisinde ise 2’nci sırada yer aldı. Yatırım Yoluyla Türkiye Vatandaşlığı Programı’nın avantajları arasında düşük satın alma vergileri, KDV’den muafiyet gibi birçok devlet teşvikleri olmasının yanı sıra artan gayrimenkul fiyatları mülk ediniminin cazibesini artırarak Türkiye’nin küresel ölçekteki rekabetini pekiştirmesini sağladı” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim