Akbal, MÜSİAD EXPO 2022 çerçevesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, MÜSİAD EXPO'nun başarılı bir organizasyon olduğunu belirterek, MÜSİAD'ın yurt dışı organizasyonlarından dolayı fuara çok sayıda yabancı misafirin katıldığını aktardı.

Tasarruf finansman sektörünün SPK tarafından regüle edildiğini anımsatan Akbal, "Firmalar mevzuatlarını geliştirmeye devam ediyorlar. 2023 yılı için hazırlıklarını yapıyorlar. 2022 yılında sektör yüzde 15 ile yüzde 20 arasında büyüme gösterdi. Aralık sonrası bankalarda krediler kısıldı. Ev ve araç fiyatlarının artışı ile vatandaşta bir geri durma, tasarrufları tutma davranışına sebep oldu." dedi.

Akbal, Fuzul şirketlerinin 30 senedir sektörde faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, "Regülasyonlar sonrası yatırımların güvence altına alınması ve SPK denetimine girmesi güveni artırdı. Vatandaşlar gönül rahatlığı ile sunduğumuz seçenekleri kullanabiliyorlar. Biz bu seçeneklerin artırılmasını istiyoruz. Eğitim paketi ve arsa paketinin gelmesi lazım. Şu an 3 kalemde satış yapabiliyoruz. Çekilişli gruplardaki 1 milyon TL rakamını aşmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Sektörün 2023 yılında büyümesini beklediğini bildiren Akbal, şunları kaydetti:

"Tasarruf finansman sektöründe şu an 6 şirket çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki süreçte şirketlerin sayısı artacaktır. Sektör olarak şu an pazar büyüklüğümüz 50 milyar TL civarında. 2023 yılında sektör büyüklüğünün 75 milyar TL olmasını bekliyoruz. 6 şirketin şu an 450 şubesi var. Fuzul grubunun ise 110 şirketi var. Biz önümüzdeki süreçte 25 şube daha açmayı planlıyoruz.

Hem istihdama katkı sağlayacağız hem de sektörün büyüklüğünü artıracağız. Yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde sosyal konut projesi açıklandı. Projeye 8 milyon başvuru olmuş. Bu başvuru sayısı konuta olan talebin halen canlı ve yüksek olduğunu gösteriyor. Biz hükümetin bu hamlesini takdirle karşılıyoruz. Çünkü her yıl 1 milyon yeni konut ihtiyacı ortaya çıkıyor."

Togg fabrikasının seri üretime geçmesini de memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Akbal, "Togg Türkiye'nin 60 yıllık yerli ve milli araba hedefinin sonucunda ortaya çıkmış büyük bir başarı. Bizim için çok büyük bir heyecan. Togg'un finansmanına erişim için de kampanyalar yapmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim