BAYKAR Savunma Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, İngiliz Reuters haber ajansına flaş açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında Ukrayna'nın Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının kullanmasıyla TB2 İHA'larının bütün dünyayı müşteri haline getirdiğini söyledi. Selçuk Bayraktar ayırca devrim olacak yeni hedefi açıkladı.

Baykar Teknoloji Lideri ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'yı ziyaret etmişti.Baykar Teknoloji Lideri ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'yı ziyaret etmişti.

Bayraktar, İHA'ların ayrıca Türkiye'nin müttefiki Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da 2020'de toprak parçalarını yeniden ele geçirmesinde ve Ukrayna'da kullanılmasından gurur duyduğunu söyledi.



HEDEFİMİZ TAKSİ DRONLAR

Selçuk Bayraktar, insansız savaş uçağı Kızılelma'nın ilk uçuşunu, gelecek yıl yapmasının planlandığını, TB3'ün de yakın zamanda uçuş denemelerine başlayacağını açıkladı.



YENİ HEDEFİ AÇIKLADI: DEVRİM OLACAK

Yeni hedeflerine ilişkin de bilgi veren Bayraktar, "Uzun vadedeki hedefimiz uçan taksi dronlar. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz. Bunun için yapay zeka temelli daha yüksek düzeyde otonom teknoloji geliştirmemiz gerekiyor. Şehir içi ulaşımda devrim olacak" dedi.

Selçuk Bayraktar, BAYKAR Teknoloji'nin yılda 200 TB2 ürettiğini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER 7 

Editör: TE Bilişim