Kurulduğu günden bugüne Konya ve Türkiye’de ses getiren ve Konya sanayisi ve ihracatı için önemli çalışmalar yapan Konya İhracatçılar Birliği Derneği (KONİB) Kurucu Genel Başkanı Mustafa Toptaş, Rus iş adamlarının Konya Sanayisi’ne akın edeceğini ve yatırım yapacaklarını ifade etti. Kurulduğu günden bugüne Konya ve Türkiye’de ses getiren ve Konya sanayisi ve ihracatı için önemli çalışmalar yapan Konya İhracatçılar Birliği Derneği (KONİB) Kurucu Genel Başkanı Mustafa Toptaş, MAİB Rus İş Adamları Derneği Kurucu Genel Başkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kayın pederi, milli sporcu iş adamı Marat Kabayev’in daveti üzerine İstanbul Balta Limanı’ndaki Ferit Paşa yalısında MAİB üyesi iş adamlarına Konya ve Konya sanayisi hakkında önemli bilgilendirmeler yaptı.

RUSYA’NIN İTHALATINDA KONYA ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Toptaş, Rusya’nın ithalatında Konya’nın önemli rol oynadığını birçok sektörde özellikle Konya’daki üreticilerin tercih edildiğini söyledi ve bütün iş adamlarını Konya’ya davet etti.

Doğal gazda nisan tarifesinde değişikliğe gidilecek mi? Doğal gazda nisan tarifesinde değişikliğe gidilecek mi?

 KONYA’YA HAYRAN KALDILAR

Davet üzerine Marat Kabayev, Konya ve Konya sanayisini incelemek üzere MAİB Rusya Müslüman İş adamları Derneği Tam Yetkili Başkan Yardımcısı ve Volga Federal Bölgesi Sorumlusu Farid Miftakhov, MAİB İsrail Temsilcisi Rusya/Türkiye/İsrail Proje Koordinatörü Avukat Hukuk Dairesi Başkanı Ziyad Alasibi’yi görevlendirdi. Konya ya gelen Farid ve Ziyad, önce Mevlâna Türbesi’ni ziyaret etti ve Konya tarihi hakkında bilgi aldı. Heyet, ziyaretin ardından Konya’nın sanayisinde önemli incelemelerde bulundu. Rus ekip, Konya’daki üç günlük inceleme sonunda Konya ve Konya sanayisine hayran kaldı. MAİB Rus iş adamları üyeleri ile KONİB Konya ihracatçılar birliği derneği üyeleriyle Konya’da ortak bir program konusunda çalışmalar yapacakları öğrenildi.

BİRKAN BAKAY

Editör: TE Bilişim