1987 Yılında Konya'da kurulan ve Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Arıcı’nın yaptığı BEŞEL Endüstriyel Ürünler Gıda ve Ambalaj San. Tic. A.Ş., Gıda endüstrisi için gereken kimyasal katkı maddelerini ve gıda ham maddelerini ithal eden ve iç pazarda geniş bir müşteri ağına sahip olan bir firma olarak hizmet veriyor. BEŞEL Gıda kurulduğundan bu yana modern teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek hızla büyüyüp gelişmiş ve Türkiye'de Bisküvilik Yağlar, Çikolata ve Kaplama Yağları, Glikoz Şurupları, Kakao Yağı, Kakao Likörü. Kakao Tozu, Sitrik Asit, Süt Tozu, PST, Hindistan Cevizi, Vanilin, Amonyum Bikarbonat, Gıda Aromaları gibi hammaddeleri ve bunların haricindeki diğer gıda kimyasallarını tedarik sektöründe her zaman ilk sıralarda yer almış. 5500 m2 kapalı alan üzerindeki modern depolama tesislerinde gıda katkı maddelerini depolayan BEŞEL Gıda, ürünlerini yurt içinde ve yurt dışındaki üreticilere sunarak ülke ekonomisine katkı sağlamanın gururunu taşımakta ve üreticilere sağlıklı ve güvenilir ürünler sunmanın başarısı ile sürekli büyüyor.
palm yağı üretimi yapan dünya genelinde dağıtım alanına sahip bir uzak doğu firmasının ve dünyada lider kakao üreticilerinden biri olan Delfı Cocoa firmasının Türkiye ve CIS ülkeler distribütörü olan BEŞEL Gıda, Türki Cumhuriyetlerine, Kuzey Afrika, Balkanlar ve bazı Avrupa ülkelerine palm yağı, kakao ve ürünleri, her türlü gıda kimyasallarını ihraç ediyor. Müşterilerine her yönüyle uygun, kaliteli, güvenilir ürünleri insan ve çevre sağlığını ön planda tutarak sağlamayı amaç edinen BEŞEL Gıda bu çalışmaları ve gelişimine istinaden Konya Sanayi ve Ticaret Odası tarafından ödüle layık görülmüştür.
Ürünlerini dünyada 15’in üzerinde ülkeye ihraç eden BEŞEL Gıda, Gıdasa Sabancı Gıda San. Tic. A.Ş.' nin endüstriyel ürünler Türkiye distribütörüdür. Ayrıca merkezi Konya olmak üzere İstanbul, Gaziantep, İzmir ve Mersin'de kurduğu ofisler ve antrepolar aracılığıyla ülke geneline dağıtım yapmaktadır. Beşel gıda, müşterilerinin üretim sürecinde en uygun sonuçları almaları için işbirliği içinde olmayı ve öneriler geliştirmeyi de ilke edinmiş. Tüm bu faaliyetlerinin yanında BEŞEL A.Ş. End. Ürünler Gıda ve Ambalaj San. Tic. A.Ş. içinde bulunduğumuz toplumumuzun sosyal kültürel ve eğitim sorunları ile de yakından ilgilenmekte.
BEŞEL gıda katkı maddeleri sektöründe olmanın yanı sıra yine grup firmalarından olan 10 bin metrekare alan üzerine kurulmuş ASPAK Ambalaj Fabrikasında 8 renkli rotogravur baskı, 9 renkli in-line baskı ve laminasyon sistemler ile son ürünlerin paketlenmesi ve ambalaj sektörünün ihtiyacının büyük kısmını 110 çalışan ekibiyle 2,400 ton/yıl üretim kapasitesi ile karşılıyor. 
Editör: TE Bilişim