İran’ın ‘tekniz arıza’ gerekçesiyle Türkiye’ye gaz akışını 10 gün süreyle kesmesi nedeniyle Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yüzde 40 doğal gaz kısıtlaması ve planlı elektrik kesintileri uygulanmıştı. İlaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri sektörlerinin kısıtlamalardan muaf tutulurken, Türkiye genelindeki kesintileri OSB’ler kendi yol haritalarını planlayarak üretimlerini gerçekleştirmişti. Her şehirde üreticinin talebi doğrultusunda tarihleri farklılık gösteren kesintilere karşın, sanayiciler üç günlük kaybın, hafta sonları çalışılarak kısa sürede telafi etmişti.

BAKAN DÖNMEZ KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlamasının 29 Ocak itibarıyla kaldırılacağını bildirdi. Dönmez, geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, sanayi tesislerine doğal gazda uygulanan kısıntının 31 Ocak'tan itibaren yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürüleceğini duyurdu. Sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlamasının 29 Ocak itibarıyla kaldırılacağını belirten Dönmez, "Sanayicilerimize bu süreçte göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden ötürü teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN AYDIN’DAN BAKANLARA TEŞEKKÜR

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Sanayi tesislerinde gerçekleşen zaruri elektrik ve doğalgaz kesintilerinin kaldırılmasından ötürü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür etti. Aydın, “Sanayi tesislerimizde gerçekleşen zaruri elektrik ve doğalgaz kesintileri, alınan tedbirler neticesinde tamamen kaldırıldı. Sağolunuz değerli Bakanlarım” ifadelerine yer verdi.

'TEMENNİMİZ KESİNTİLERİN BİR DAHA YAŞANMAMASI'

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü de sanayide uygulanan doğalgaz ve elektrik kesintilerinin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, "BOTAŞ’ın, sanayi tesislerine uygulanan yüzde 20 doğalgaz kısıtlamasına yarın 08.00 itibariyle son vermesi memnuniyet verici. Böylece bir süredir sanayicimizi ve üretimi zorlayan doğalgaz kısıtlamaları da son bulmuş oldu. Temennimiz bu tür kısıtlamaların bir daha yaşanmaması yönünde" dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim