İbrahim Yüksek, Türkiye’deki inişli çıkışlı yapının Ar-Ge’ye fırsat tanımadığını dile getirdi. Yüksek, “Ülkemizde ve Konya’mızda çeşitli işletme sahibi işadamları ile yapmış olduğumuz araştırmalarda istihdam sayısında ciddi şekilde inişler ve çıkışlar yaşanmaktadır. Devletimizin bu konu üzerinde titiz davranıp ekonomide verimliliği ve planlanmayı da desteklemelidir. Bu gün için orta ölçekli bir işletmede 150 kişi çalışıyorsa bu işletme sahibi bu sayıyı düşürmemeli aksine artırmalı, devletin de bu gibi işletmelere sahip çıkması gerekir” dedi.
Enflasyonun düşmesiyle faiz oranlarının da düştüğünü, işletmelerin düşük faizli kredilerle yine kıskaç altına alınmaya çalışıldığını dile getiren Yüksek şunları söyledi: “Devletin KOBİ’lere vermiş olduğu hibeler, üreticiye yönelik teşvik kredileri, Ar-Ge’ye ayırmış olduğu araştırma ve geliştirme destekleri yabancı sermayeli bankalara bağımlı kalmadan ve kara listeye alınmadan önce yapılmış olsa idi inanıyoruz ki hem iç pazarda hem dış pazarda konumumuz daha farklı olurdu. Bizler ASKON camiası olarak devletimizin küçük ve orta ölçekli işletmelere verilecek olan hibe ve faizsiz kredilerin artırılarak işletmelerin desteklenmesi durumunda üretimin artacağına ve ciddi oranda istihdam ortaya çıkacağına inanıyoruz. Onun için de bu desteklerin artırılarak devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz.” 
ASKON Konya Şube Başkan Yardımcısı Yüksek, son olarak şunları söyledi: “Kırılgan olmayan bir ekonomi, siyasete bağlı olmayan bir ekonomi istiyoruz. İşvereninde, çalışanında mutlu olduğu, kazanç sağlanan bir ekonomi istiyoruz”
Editör: TE Bilişim