Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticilerinden Skywell’in Konya showroomu açıldı. Tarım, gıda ve lojistik başta olmak üzere birden çok sektörde faaliyet gösteren AKF Grup, otomotiv sektörüne de giriş yaparak Konya’da ilk elektrikli araç showroomu düzenledi. Dünyada 10’dan fazla ülkede satışı gerçekleşen ve Türkiye pazarına 2021 yılında giriş yapan Çinli otomobil üreticisi Skywell, AKF Grup bünyesinde açılışı gerçekleştirilen showroomda tanıtıldı. Marka, şu an yalnızca Skywell ET5 modeliyle görücüye çıktı.

 “BİR SHOWROOMDAN FAZLASI”

Skywell’in Konya’ya gelmesine öncülük eden AKF Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Uslu, “Açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz bu yer aslında yalnızca bir otomobil bayi veya showroom değil. Burayı geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen elektrikli araçlar için düzenlenmiş bir kompleks, bir kampüs gibi düşünebilirsiniz. Skyhouse konseptiyle hayata geçirdiğimiz bu yapı içerisinde hem elektrikli araç showroomu, hem hızlı şarj istasyonu, hem kafe hem de elektrikli araç servisi olarak hizmet vereceğiz.” dedi.

‘HEDEFİMİZ; PAZAR PAYININ YÜZDE 20’SİNE SAHİP OLMAK’

AKF Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Uslu, “Skywell ET5 yüzde 100 elektrikli D segment, 520 kilometre menzile sahip bir araç. Pişyasaya baktığımız zaman, segmentinin en yüksek menziline sahip ve kendi segmentindeki araçlara kıyasla fiyat performansı bir araç. Test eden herkesin çok memnun kaldığını gördük. Bende bayiliğini almadan önce 1 yıl kadar kullandım ve test etmiş birisi olarak ben de memnun kaldım. Showroom açılışında 62 araç ve sonrasında 38 araç teslim ederek 100 aracı sahibiyle buluşuyoruz. Araç, piyasada çok güzel tutuluyor ve bu gidişle 2023 hedefimiz; pazar payının yüzde 20’sine sahip olmak.” ifadelerine yer verdi. Yapılan anlaşmalarla gelecek yıl akaryakıt istasyonlarında araçların şarj edilebileceğini söyleyen Uslu, “Yaklaşık 50 şirketin lisans almasıyla birlikte gelecek yıl piyasanın yüzde 80’inde elektrikli istasyonlar olacak. Enerji firmaları ile petrol ofisleri arasında sözleşmeler yapıldı. Aracımız kurulan istasyonlarda 25 dakikada deposunu tamamen doldurup yoluna devam edebilecek.” dedi.

TÜRKİYE’DE YILIN ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİ SEÇİLDİ

Araçlar hakkında bilgi veren AKF Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Uslu, “Tam dolu bir şarjla 520kilometre menzile sahip olan araç hızlı şarj istasyonlarında yaklaşık 30 dakikada şarj olabilme özelliğine sahip. 150 bin kilometre sürüş garantisine sahip olan Skywell ET5 aynı zamanda 8 yıl da batarya garantisi ile öne çıkıyor.” dedi. Aracın kısa sürede beğeni topladığnı söyleyen Uslu, “Eylül ayında TEHAD (Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği) tarafından düzenlenen Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nın üçüncüsünde düzenlenen “Yılın Elektrikli Otomobili” oylamasında katılımcıların tercihi Skywell ET5 modeli oldu. Türkiye’ye giriş yaptıktan kısa süre sonra elektrikli otomobil pazarında ciddi bir yere sahip olan Skywell, halk oylamasıyla yılın elektrikli otomobili seçilerek de başarısını taçlandırdı.” şeklinde konuştu.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim