İDDEF'ten yapılan açıklamaya göre, 13 yıldır güven ve hassasiyet içinde sürdürülen yurt dışı kurban organizasyonu, bu yıl "Kardeşinle Kurbanını Paylaş" sloganıyla dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilecek.

Afganistan, Gazze, Yemen ve Suriye gibi ülkelerde yer alan mülteci kampları ve savaş bölgelerinde gerçekleştirecek kurban kesim ve dağıtımlarıyla Afrika, Asya, Orta Doğu ve Balkanlar'daki 40 ülkede 4 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşılacak. İDDEF ekipleri ve yerel görevliler, hiçbir aracı kurumla çalışmadan kurban kesim ve dağıtım çalışmalarını 264 bölgede yürütecek.

Geçen yıl 72 bin hisse kurbanı 3,5 milyon kişiye ulaştıran İDDEF, vekalet yoluyla yurt dışı kurban kesim bedelini büyükbaşta 1200 lira, küçükbaşta ise 1400 lira olarak belirledi. 2 ay önceden alınacak kurbanlıklar veteriner kontrolünden geçirilecek.

Bayramın ilk gününden itibaren İslami usul ve kaidelere göre kesilen kurbanlarla ilgili SMS yoluyla bağışçılara bilgi verilecek, imkanlar dahilinde video kaydı da alınacak.

Ekipler ve yerel görevlilerin nezaretinde kesilip eşit olarak pay edilen kurban etleri veteriner kontrolünün ardından önceden tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ve medrese öğrencilerinin yoksul ailelerine dağıtılacak.

Kurban bağışları "www.iddef.org" internet sitesi üzerinden, ilgili hesap numaralarına EFT/Havale yoluyla, şube merkezlerinden ya da 0212 621 0065 numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alınarak yapılabiliyor.

Editör: TE Bilişim