Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Ekim dönemine ait yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ekim ayında bin 201 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin yatırım tutarı 43 milyar 608 milyon 933 bin 894 lira olarak hesaplandı. Yatırımların gerçekleştirilmesiyle 26 bin 307 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Öte yandan, sabit yatırım tutarı 1 milyar 659 milyon 855 bin 157 lira olan ve 2 bin 979 kişiye istihdam sağlaması öngörülen 128 yatırım teşvik belgesi iptal edildi. Bu dönemde 259 yatırım teşvik belgesine tamamlama vizesi verilirken, bu projelerin sabit yatırım tutarı 2 milyar 940 milyon 2 bin 736 lira, istihdam edilenlerin sayısı 13 bin 936 oldu. Ekim ayında Konya’da düzenlenen yatırım teşvik belgeleri:

Rimetya Turzim Petrol, Black Pumalift Asansör Sanayi ve Ticaret, Yılet Et ve Et Ürünleri, Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hizmetleri Ticaret, Özşahin Torna Mehmet Ali Özşahin, Konya Suki Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret, Beş-ak Gıda Tarım, İfmgrup İç ve Dış Ticaret Otomotiv Sanayi, Panplast Sulama Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ, Oğuzmak Mühendislik Gıda İnşaat Makine, Türsan Otomotiv İnşaat ve Tarım Makineleri Ticaret, Çayırova Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Hüseyin Kunt Petrol Otomotiv Ticaret, Ebubekir Akdaş, Berk Ay Sağlık Hizmetleri AŞ, Formpark Çocuk Oyun Grupları Ekipmanları, Öztaşoğlu Hafriyat Nakliyat, Bacalife Doğalgaz Baca ve İklimlendirme, Köylü Tarım Makineleri Sanayi, KHN Madencilik Sanayi ve Ticaret, Kahveci Tarım Ürünleri ve Gıda, Ömerül Faruk Kabadayı Kabadayı Torna,

Arlı Otomotiv Sanayi ve Ticaret Kabadayı, Atlas Yem Makineleri Sanayi ve Ticaret, Fettahoğlu Tarım Gıda ve Enerji Sanayi, Ali Öztaş Sanayi ve Ticaret AŞ, Sürmegöz Kesici Takımları Mobilya İnşaat ve Ticaret, Electra Transformer Elektrik Sanayi ve Ticaret, Jetpak Plastik Kimya Ambalaj.

KONYA’DA TAMAMLAMA VİZESİ YAPILAN TEŞVİK BELGELERİ

Alfo Mobilya İnşaat Emlak Otomotiv İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltdşti

Es-yel Elektrik Üretim AŞ

Ümit Evi Engelli Bakım İnşaat Özel Eğitim ve Sosyal Hizmetler Ltdşti

KONYA’DA İPTAL EDİLEN YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ

SVEA Mermer İç ve Dış Ticaret Ltdşti

Selet Entegre Et ve Süt Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ

MERVE DURGUT

Editör: TE Bilişim