Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesi kararının ardından Konya’da ilk indirim duyurusu şehrin yerel markası Çelikkayalar’dan geldi. Genel Müdür Ali Kaya, kararı sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Bize düşen Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına anında uymaktı. Biz de reyonlarımızda gereğini yaptık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığınca düzenlenen "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "KDV Sistemini Sadeleştirme Programı" kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indirdiklerini açıklamıştı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

KONYA’DA İLK İNDİRİM DUYURUSU ÇELİKKAYALAR’DAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ilk karşılığını Konya'dan buldu. Kentin yerel markası Çelikkayalar KDV indirimiyle birlikte raflardaki ürünlerinin etiket fiyatlarını en az yüzde 7 oranında düşürdü. İndirim başta pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri olmak üzere su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve diğer birçok kaleme yansıdı.

Çelikkayalar AVM Genel Müdürü Ali Kaya, Konya'da 30 şubeye ulaşan Çelikkayalar’ın tüm mağazalarında ayrıca yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık gibi sebze ürünleri, meyveler, konserveler, turşu, salça, reçel, bal, pekmez, tahin helvası, fındık ezmesi, çikolata, lokum, bisküvi, kraker, gofret, pasta, kek, baklava, yufka, makarna, şehriye, tahıl gevreği, fındık, ceviz, Antep fıstığı, badem gibi kuruyemiş ürünleri, baharatlar ve bebek mamalarının etiket fiyatlarının düşürüldüğünü açıkladı.

 "KARARI SEVİNÇLE KARŞILADIK"

Temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin enflasyonla mücadele için çok önemli bir adım olduğunu belirten Kaya, "Bize düşen Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına anında uymaktı. Biz de reyonlarımızda gereğini yaptık. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Hafta başı itibariyle tüm tedarikçiler ile hızlı bir iletişime geçerek, kendilerinden bu sürece aynı yaklaşım ile destek olmalarını isteyeceklerini ifade eden Kaya, mevcut KDV indirimine ilave olarak fiyatların tüketiciyi rahatlatacak seviyelere gelmesine katkı sağlayacak ekstra indirimleri de kendilerinden talep edeceklerini kaydetti.

Çelikkayalar olarak enflasyon nedeniyle alım gücünün düştüğü bu dönemde çeşitli indirim kampanyalarıyla vatandaşlara ellerinden gelen bütün desteği verdiklerini ifade eden Kaya "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bu kararla vatandaşlarımızın rahat nefes alacağını düşünüyorum. Biz de indirimlerimizi belli oranlarda sınırlı tutmayacağız. Ekstra indirimler için de çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim