Konya’nın önemli markası Bera Holding, alanında marka olan şirketleriyle büyümeyi sürdürüyor. Birçok farklı sektörde, başarılı üretimler gerçekleştiren, şehir ve ülke istihdamına ciddi katkı sağlayan Bera Holding, başarılı yürüyüşünü taçlandırmak adına önemli adımlar da atıyor. Bu kapsamda Bera Holding, bünyesindeki şirketlerle ilgili karlılık, istihdam ve yatırıma dair önemli stratejik eylem planı hazırladı.

KONYA KAĞIT AŞ’DEN DEV YATIRIM PROJESİ

BERA Holding şirketlerinden kağıt, karton ve ambalaj sektöründe faaliyetini sürdüren Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş., önemli bir yatırım projesini ülke ekonomisine katkı sağlamak ve ithalatın önünü kesmek adına hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu’nun 8 Haziran 2022 tarihli yönetim kurulu toplantısında, Şirket’in büyüme ve katma değerli ürün gamını genişletme hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu katlanabilir kutu kartonu ve baz, dekor kağıt ithalatını yerli üretimle karşılamak adına önemli bir yatırımı devreye sokma kararı alındı.

KONYA KAĞIT A.Ş. BORSA İSTANBUL YILDIZ PAZAR’DA

26 Kasım 2021 tarihinden itibaren Borsa İstanbul Ana Pazar’da işlem görmeye başlayan ve ülkemizin önemli oranda 1. hamur kağıt üreticilerinden ve Grubumuzun büyük Şirketlerinden Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları, yatırımcıların teveccühleri sonucu 01.04.2022 tarihinden itibaren Borsa İstanbul Yıldız Pazar’a alınmıştır. Geride kalan 6 aylık süreçte yatırımcısına anlamlı kazanç sağlayan hisse senedi yukarı yönlü performansı ile dikkat çekmeye devam etmektedir. Halk arz fiyatı olan 6,95 TL ile açılış yapan KONKA hissesi bu süre zarfı içerisinde 24,94 TL’lik değere ulaşarak yatırımcısına yüzde 258 kar sağlamıştır.

KONYA KAĞIT A.Ş. KARINI YÜZDE 585 ARTIRDI

Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, geçtiğimiz ay konsolide olmayan 2022 yılı 1. çeyrek faaliyet raporunu, finansal tablo ve karlılık oranlarını kamuoyuyla paylaşmış, karını 2021 yılı 1.çeyrek rakamlarına göre yüzde 585 artıran şirketin dönem karı 143 milyon 226 bin 94 lira olarak açıklanmıştı. Şirketimizin satış cirosu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 242 artışla 461,69 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

ANADOLU RULMAN A.Ş. ÜRETİM ÜSSÜNÜ KONYA’YA TAŞIDI

Türkiye de ki iki rulman fabrikasından biri olan Anadolu Rulman A.Ş., son yıllardaki yaptığı yatırımlar ile yakaladığı büyüme ivmesini daha da artırabilmek amacıyla, üretim üssünü Düzce’den Konya’ya taşımış ve yeni yatırımları ile Mayıs ayı itibariyle çok daha büyük ve modern bir üretim tesisinde ülkemiz değerli sanayisine kesintisiz hizmete devam etmektedir. Sektördeki Pazar payını sürekli arttıran dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme içerisinde olan Anadolu Rulman A.Ş., yurtdışı pazarda da hızla büyümektedir. 24 farklı ülkede 28 distribütöre ulaşan Anadolu Rulman A.Ş., büyüyen ihracat potansiyeli ile birlikte üretimde ve ihracatta ülkemiz sanayisine değerli katkılar vermeye devam etmektedir.

KONYA'DA ÜRETİLİYOR, TSK'YA GÜÇ VERİYOR

Grubumuzun savunma sanayindeki öncü şirketi MPG Makine A.Ş.’nin Konya’mızda ürettiği mayına karşı kısmi korumalı kurtarıcı vinçleri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güç vermektedir. MPG Makine A.Ş. tarafından üretilecek olan ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile 16 Nisan 2021 tarihinde imzaladığı 38.500.000 Euro tutarındaki ‘8x8 Tekerlekli Kurtarıcı Araç Projesi Sözleşmesi’ kapsamındaki araçların imalatı takvimine uygun olarak devam etmektedir.

30 MİLYON TL’LİK YENİ AİLE HAVUZU KOMPLEKSİ

Grup Şirketlerimizden Bera Turizm A.Ş. bünyesinde Antalya bölgesinin önemli turizm tesislerinden olan beş yıldızlı sahil oteli Bera Alanya, yapılan tadilat ve yenilenen yüzü ile 29 Nisan’da sezonu açarak misafir kabulüne başlamıştır.

Yeni yatırım, konaklama ve tatil içeriği hakkında bilgiler veren Bera Alanya Genel Müdürü Ruhat Ülgen Cengiz, “Kadın erkek havuzlarının ayrı olmasının yanında ailenizle vakit geçirebileceğiniz, güzel bir tatilin başlangıcı 5.000 metrekarelik ortak kullanım aile havuzumuz, 30 milyon TL’lik yeni yatırım ile 15 Haziran’da hizmet vermeye başlayacak. Havuzumuzda müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek snack kafe, çocuklar için tasarlanmış eğlenceli aqualar, yarı olimpik aile yüzme havuzu, yenilenen mini clubun yanı sıra 7 adet kaydırağın tamamı aqua parkımız bünyesinde hizmete sunulacak” dedi.

Müşterilerine her türlü kolaylığı sağlamak için çalıştıklarını belirten Cengiz, “Otelimizde Wifi 6 teknolojisi kullanarak bölgenin en hızlı internet çekim alanını oluşturduk. Bera Alanya otelimizin her alanında kesintisiz internet erişimi sağlamak için 3 Milyon TL’lik yatırım yapmış bulunmaktayız” diye konuştu.

GOLDA GIDA AŞ ‘YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ SERTİFİKASI’ ALMAYA HAK KAZANDI

Golda Gıda AŞ, Ticaret Bakanlığı tarafından uluslararası ticareti ve ihracatı hızlandırmak amacıyla yürürlüğe alınan, ithalatçı ve ihracatçıya yerinde gümrükleme imkânı sunan, ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı (YYS) almaya hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

BERA Holding şirketlerinden Golda Gıda AŞ, uzun denetimler sonrasında aldığı, ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’ (YSS) ile uluslararası rekabette avantaj sağlayarak hızlı ve zamanında teslimat konusunda hem yeteneklerini daha da geliştirmiş olacak hem de ihracatta bir adım öne çıkacak. Golda Gıda AŞ Genel Müdürü Fatih Doğan, yaptığı açıklamada; “Türkiye’de bu belgeyi hak eden 86. firmayız. Golda Gıda olarak bu sayede ürettiğimiz markalı ürünlerimiz uluslararası rekabette ciddi bir avantaja sahip olacaktır. Gümrük masraflarında yüzde 25’lik bir tasarruf sağlanması beklenirken, gümrük teminatlarında da yüzde 1, bazen de tam muafiyetler gerçekleşecektir” ifadelerine yer verdi. YSS sertifikası ülkelerin karşılıklı birbirlerini tanıma anlaşmaları ile ihracatçı firmalara uluslararası özel bir statü kazandırıyor. İhracatçı şirketlerin Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikasını alabilmeleri için öncelikle ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sahibi olmaları gerekiyor.

BERA HOLDİNG’TEN 2022 İLK ÇEYREKTE YÜZDE 377’LİK NET KAR ARTIŞI

Gruptan yapılan açıklamada aşağıdaki hususlara yer verilmiştir; “Küresel ve ulusal düzeydeki olumsuzluklara rağmen Grubumuz 2022 yılına iyi bir başlangıç yaparak, dönem satış hasılatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 99,8 artışla 1.681.267.855 TL’ye çıkarmıştır. Dönem faaliyet karı önceki döneme göre yüzde 322 oranında artarak 365.794.354 TL, dönem net karı ise önceki döneme göre yüzde 377 oranında artarak 351.739.106 TL olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemdeki FAVÖK kar marjı yüzde 23,69 olmuştur. 2020 yılında kararlaştırılan ve 2021, 2022 yıllarında da devam ettirilen sıkı finansman politikası çerçevesinde alınan önlemler ile net finansman maliyeti, kur farkıyla birlikte dikkate alındığında 5 milyon lira gibi tutarla minimal düzeyde tutulmuş, toplam kredi yükünde dikkate değer bir artış yaşanmamıştır. Net finansman maliyetindeki bu iyileşme dönem net karlılığının artmasında önemli etken olmuştur. Grup şirketlerimiz nezdinde yapmakta olduğumuz önemli yatırımların ışığında ülkemizin üretim, ihracat ve istihdamına anlamlı katkı sunmaya devam edeceğiz.”

EMİNE ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim