Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Turkuaz Seramik’in, Kayseri OSB’deki fabrikasındaki bulunan ilave üretim alanlarının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Kayseri Valisi Sn. Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Milletvekillerinden Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, Hülya Nergis, İsmail Tamer, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti temsilcileri, çok sayıda misafir ve Turkuaz Seramik çalışanları katıldı.

Açılışta konuşma yapan Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya; 1993 yılında 17 kişilik bir ekiple yola çıktıklarının altını çizerek, “Kuruluşumuzun 30. yılı olan 2023’e geldiğimizde 1.300’ün üzerinde istihdam, 60 ülkeye ihracatıyla ve yurt içinde 500’den fazla satış noktasıyla hizmetine devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sizlerin sürekli ifade etmiş olduğu “Türkiye Yüzyılı” vizyonlu programınızda bizlerde gücümüz nispetinde katkıda bulunmaktayız, önümüzdeki yıllarda da bu vizyonla hareket etmeye devam edeceğiz. Pandemiye ve global ekonomideki olumsuzluklara rağmen 2021-2022 döneminde bugün açılışınızı yapacağımız tesisimiz için “20 milyon USD” yatırım yapmış bulunmaktayız. 2023 yılında da yatırımlarımıza yeşil mutabakat, karbon ayak izi, temiz enerji ve dijitalleşmeye önem vererek devam edeceğiz.” şeklinde konuşan Sn. Özkaya “Turkuaz Seramik ailesi olarak ülkemize olan sevdamız her şeyin üzerindedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve sizlerden aldığımız motivasyonla; üretmeye, istihdama, ihracata devam edeceğiz.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ta yaptığı konuşmada “Biz üreterek büyüyen bir Türkiye’yi inşa etmek istiyoruz. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyona uygun olarak tüm planlamaları yapıyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat. Bizim tek hedefimiz bu. Hamdolsun Türkiye bu alanlara odaklanarak güzel işler başarıyor. Biz 2002’de 37 milyon dolarlık ihracat yapan Türkiye’yi devralmıştık, bugün 12 aylık ihracatımız 253 milyar dolar. Bizim petrolümüz, doğalgazımız yok topraktan bunları çıkarıp satmıyoruz, biz ancak üreterek ihraç edebiliyoruz.  Seramik sektörü de bu manada göz bebeği sektörlerimizden bir tanesi. Ben Avrupa’nın bir numarası oluruz inşallah demiştim, şu anda seramikte Avrupa’nın bir numarası olmaya az kaldı. Hijyen ürünlerimizde Avrupa’nın bir numarası olamaya az kaldı. Turkuaz gibi güzel firmalarımızla bu yolda hızla ilerliyoruz. Sadece yatırım yapmıyoruz. Bu işin teknolojisine, inovasyonuna, çevreye daha faydalı hale getirilmesine de yatırım yapıyoruz. Bu işte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Rabbim bol kazançlar nasip etsin.” dedi.

Açılışta şirketin çalışmalarına ilişkin bilgi alan Mustafa Varank, yeni açılan ilave üretim hatlarını inceleyerek üretimi yapılan ürünler hakkında bilgi aldı.

Elektrik üretimi ocakta yüzde 8,8 arttı Elektrik üretimi ocakta yüzde 8,8 arttı

Editör: TE Bilişim