135 yıllık mirasıyla Helvacızade Grubu’nun sağlık kanadı Zade Vital, katma değerli üretim ve geleceğin tarım uygulamalarına verdiği katkılardan ötürü  ‘’Tarımı Geleceğe Taşıyanlar’’ ödülüne layık görüldü. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, grubun yönetim kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’e ödülü takdim etti. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde Turkuvaz Medya Grubu ve Para Dergisi tarafından "Tarım Ormanın Geleceği Zirvesi" etkinliği  gerçekleştirildi. Bu kapsamda Türkiye’de yüksek performanslarıyla öne plana çıkan sadece 12 şirket, ‘’Tarımı Geleceğe Taşıyanlar’’ ödülünün sahibi oldu. Zade Vital, sürdürülebilir tarım ve katma değerli üretime verdiği destekle ödül almaya hak kazandı.  
Ülkemizde tarım ve ormancılığın gelecekteki  10 yılının değerlendirildiği zirvede, sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı paneller de düzenlendi.  Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nedim Koşum’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde ise Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de konuşmacılar arasında yerini aldı. 

'Geleceği, tarıma değer veren ülkeler şekillendirecek'

Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil konuşması sırasında; ülkeler için kritik bir önem taşıyan gıda arz güvenliğinden bahsetti. Bu kapsamda, şirketlerin alması gereken tedbirlerin altını çizdi ve tarımsal üretime bağlı olan gıda istikrarının sürdürülmesine dikkat çekti.  Grubun sağlık kanadı Zade Vital hakkında ise şunları söyledi ‘’ Sanayi-üniversite iş birliklerine destek veren öncü kurumlardan biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk tohumlarını modernize ederek ülkemizin ekonomik istihdamına ve ihracat oranına katkı sağlamak önceliğimiz. Yerli ve milli bir marka olarak bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandırmaktan gurur duyuyoruz. Geleceği, tarıma değer veren ülkeler şekillendirecek. Zade Vital olarak sürdürülebilir tarımı destekliyor, katma değerli üretimin gücüne inanıyoruz’’. ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim