MÜSİAD Konya Şubesi tarafından, mutat olarak düzenlenen "Geçmişe Vefa Yöneticilere Saygı" toplantılarının 19.’su gerçekleştirildi. 1993 yılından bugüne kadar görev alan başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Model Şehir: Karbon Nötr Konya” konularıyla ilgili istişarelerde ve bilgi aktarımlarında bulunuldu.

MÜSİAD Konya Şubesi konferans salonunda gerçekleşen programa MÜSİAD Konya 2. Dönem Başkanı ve AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, 3.Dönem Başkanı Ziya Özboyacı 4. Dönem Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, 5. Dönem Başkanı Aslan Korkmaz, 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve geçmiş dönem görev almış yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, "Şubemizin kuruluşundan bugüne kadar yöneticilik yapmış ağabeylerimizin ve arkadaşlarımızın tecrübelerinden istifade etmek, gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz ve yeni projelerimiz hakkında istişare etmek üzere bir araya geldik. Geçmişten bugüne kadar gelen bilgi aktarımları ve tecrübeler ve bu aktarımlardan çıkarılan notlar ve ortaya konulan fikirler bizim için çok değerli. Bu tecrübe aktarımları faaliyetlerimizin şekillendirilmesi noktasında da bizlere değer katarak ışık tutmaktadır. Yeni projeler üretmek ve bunları şehrimize, iş dünyamıza ve eğitime kadar etki edecek projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Konya'nın, Avrupa'nın ilk Karbon Nötr şehri olması için çalışmaların yürütüldüğünü dile getiren Kağnıcı, bu kapsamda proje çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Başkan Kağnıcı konuşmasında “Paris İklim Anlaşması hayati bir adım olsa da anlaşmanın gücü özel sektör, akademi dünyası, kamu ve devletler arasındaki iş birliğinde yatıyor. MÜSİAD Konya olarak bu iş birliğinde, düşük karbon ekonomisi konusunda farkındalık oluşturmak, ülkemizdeki kapasitenin belirlenmesi ve bu kapasite doğrultusunda harekete geçirilmesi öncelikli olmalı. Devletlerin enerji verimliliğini artırma, yenilenebilir enerjiye daha fazla yatırım yapılmasını sağlama ve ulaşım sektöründe karbonsuz seçeneklerin öne çıkarılmasını sağlayacak mali teşvikler sağlaması oldukça önemli. Düşük karbonlu bir geri kazanım, yalnızca iklim değişikliğini durdurmak için gereken önemli emisyon azaltımlarını başlatmakla kalmaz, aynı zamanda yüksek karbonlu bir geri kazanımdan daha fazla iş ve ekonomik büyüme de oluşturacaktır. Bu çerçevede projemizin hız kazanması adına şehir yöneticilerimizle tekrar bir araya gelerek projemizde çözüm ortaklıkları oluşturabiliriz” diye konuştu.

Başkan Kağnıcı “Konya, Türkiye'nin temiz, gecekondu probleminin olmadığı, engebesiz ve şehir planlamasının daha kolay yapılabildiği, Türkiye'nin en uzun bisiklet yoluna sahip, Türkiye'nin en düzenli organize sanayi bölgelerinden biridir. Karbon Nötr Sanayi, Karbon Nötr Kasaba, Karbon Nötr Şehir ve Elektrikli Araçlar Filosu yapılanması gibi önemli projelerden bahseden, Kağnıcı tüm bunlar göz önüne alındığında ülkemizde Karbon Nötre en yakın bölge Konya olacaktır" diye konuştu.

Başkan Kağnıcı'nın ardından Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Karaca, "Model Bir Şehir: Karbon Nötr Konya" konulu sunumu ve süreçle ilgili geniş bir bilgilendirme gerçekleştirdi.

Sunum sonu söz alan katılımcılar; Projeye destek verdiklerini ve çok iyi çalışılmış bir proje olduğunu, projenin hedefe ulaşmasında zorluk olabilir ama kesin ulaşacağı kanaatinde olduklarını, dünyanın buraya doğru evirildiğini ve kendilerinin de kayıtsız kalmaması gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca oda başkanları MÜSİAD Konya’nın bu tür projeler üretmesini sektöre ve şehrimize değer katması adına projenin gurur verici bulduklarını belirtti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim