Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Konya İl Koordinatör Vekili Adem Fidan, IPARD II 9. Proje Başvuru Çağrı başvurularının sona ermesi ile ilgili TKDK Konya İl Koordinatörlüğü’nün aldığı projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Fidan yaptığı açıklamada, TKDK Konya İl Koordinatörlüğü olarak IPARD II programı kapsamında ilk sekiz proje başvuru çağrısında, kabulü yapılan projelerden 416’sı ile hibe sözleşmesi imzalanarak, hibe ödemelerine başlandığının bilgisini paylaştı. Fidan, “Projeler tamamlandığında ilimize toplam 364 milyon 985 bin 622 TL yatırım gerçekleştirilmiş olacaktır. İlk sekiz çağrıda kabul edilmiş projeler için kontrol ve hibe sözleşmesi işlemleri devam etmektedir. IPARD II programında hibe sözleşmesi imzalanan 416 projeden 253 projenin ödeme işlemleri tamamlanarak 61 milyon 581 bin 765 TL hibe yatırımcıların hesabına aktarılmıştır” dedi.

IPARD II 9. PROJE BAŞVURU ÇAĞRI BAŞVURULARI

Fidan, 10 Temmuz 2020 tarihinde proje kabul işlemleri tamamlanan Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektöründe TKDK Konya İl Koordinatörlüğü olarak 298 adet proje ile şimdiye kadar bu sektördeki en yüksek başvurunun alındığına dikkat çekerek şunları söyledi, “Alt sektör dağılımı incelendiğinde; 238 başvurunun Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 1 başvurunun Arıcılık ve arı ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, 10 başvurunun Zanaatkârlık ve katma değerli ürünler, 2 başvurunun Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, 6 başvurunun Makine Pakları ve 41 başvurunun Yenilenebilir enerji yatırımları alt sektöründen gerçekleşmiş ve projelerin toplam yatırım tutarı ise 166 milyon 114 bin 838 TL’dir. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" tedbiri için online başvuruların 27 Temmuz 2020 tarihinde saat 22.30’da sona erdiğini, bu sektör kapsamında toplam yatırım tutarı 156 milyon 113 bin 194 TL olan 52 adet proje başvurusu alındı.

350 PROJE BAŞVURUSU TESLİM ALINDI

Fidan ayrıca, IPARD II 9. proje başvuru çağrısında Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektörü ve Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar sektöründen toplam 350 adet proje başvurusu teslim alındığını belirterek, “Bu projelerin toplam yatırım tutarı ise 322 milyon 228 bin 32 TL olarak gerçekleşmiştir. Söz konusu projeler incelenip eksikliklerinin tamamlanmasına müteakip yatırımcılar ile sözleşme imzalanarak şehrimize kazandırılacaktır.

İlimiz ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, insanımıza istihdam imkanı oluşturacak bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim