Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Genç KOMEK Yaz Okulu, 2022 yaz dönemini başarıyla tamamladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 7-14 yaş arası öğrencilere hizmet veren Genç KOMEK Yaz Okulu’nun bu yıl da Kur’an-ı Kerim, değerler eğitimi, el sanatları, bilişim, yabancı dil, kişisel gelişim alanlarında dolu dolu bir yaz dönemi geçirdiğini söyledi.

Evlilik Okulu seminerleri tamamlandı Evlilik Okulu seminerleri tamamlandı

Genç KOMEK’te yaz döneminde Konya başta olmak üzere yurtiçinden ve yurtdışından yüz yüze ve çevrimiçi eğitimlerle toplam 53 bin 298 öğrencinin hizmet aldığını kaydeden Başkan Altay, öğrencilerin eğitimlerin yanında yüzme ve spor faaliyetlerinden yararlandığını; Dutlukır ve Kent Ormanı’ndaki Genç KOMEK oyun kamplarında eğlenerek öğrendiğini vurguladı. Öğrencilerin Taşkent ve Beyşehir’deki kamp alanlarında yatılı kamplara da katıldığını kaydeden Başkan Altay, ayrıca yaş gruplarına göre hazırlanan yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildiğini ifade etti.

Başkan Altay, bu yıl ilk kez uyguladıkları “Şehrin Kalbinde Yolculuk” projesiyle öğrencilerin ellerinde haritalarla şehir merkezinde canlı tarih turuna çıkarak Hz. Mevlana, Alaaddin Keykubat, Celaleddin Karatay gibi Konya tarihinde iz bırakmış önemli şahsiyetleri yakından tanıdığını ifade etti. Çocukları ve gençleri yarınlara en güzel şekilde hazırlamak için çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Altay, Genç KOMEK Yaz Okulu’na katılan tüm öğrencilere, ailelerine ve görev alan tüm öğretmenlere teşekkür etti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim