Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Liseye Geçiş Sınav (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih dönemiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, öğrenci ve velilere İmam Hatip Liseleri'ni (İHL) ilk sıralarda tercih etmeleri çağrısında bulundu. Yıllardır üzerinde fırtınalar koparılan imam hatip okullarının, ülkesi, milleti ve hatta tüm insanlığın huzuru için çalışan, motivasyonu en yüksek nesiller yetiştiren okullar olduğunu vurgulayan Öksüz, şunları söyledi: "Okullarımızın ve mezunlarımızın geçmişine bakıldığında, üzerinde oynanan bunca oyuna rağmen, tüm engellemelere ve ötekileştirme gayretlerine rağmen ülkemizde ve yeryüzünde fesat çıkaran insanlar olmamışlardır. Ülkemizde son dönemde yaşanılan Gezi olayları, 17- 25 Aralık, 15 Temmuz darbe girişimleri incelendiğinde imam hatiplilerin değeri, sağduyusu, milli ve manevi değerlere sadakati daha net anlaşılacaktır. Çünkü özellikle 28 Şubat gibi dönemlerde İmam Hatipliler, Gezi gençliğinin verdiği refleksi vermemiş, sükunet, asalet ve vakar içerisinde hak mücadelesini sürdürmüşler, ülkeyi savaş alanına çevirmemişler, sokakları ateşe vermemişlerdir."

Bir asırlık çınar olan İmam hatip okullarının kavuştuğu eski ihtişamını sürdürüyor olmasından duyduğu memnuniyeti  ifade eden Öksüz, “İmam Hatip Lisesi mezunu olmaktan, bu camiaya hizmet etmekten onur ve mutluluk duyuyorum. Bugün sadece ülkemizin değil, ümmetin umudu olan, sevginin dilini konuşan, kardeşliğin timsali olan, edep, haya, ahlak ve vicdan sahibi, öz değerlerine  bağlı, bilgili, kendine güvenen araştıran, tartışan, nitelikli gençlere ihtiyacımız var. İşte bu noktada İmam Hatip okullarının önemi  oldukça kıymetlidir” dedi.

İmam Hatip Okullarından mezun olan öğrencilerin sınavlarda elde ettikleri üstün derecelere ve gösterdikleri performansa dikkat çeken Öksüz, "Bu yıl yapılan LGS'de İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğrencilerimizin göstermiş olduğu yüksek başarı da bu gerçeği gözler önüne sermektedir. Sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi olan 12 öğrencimiz, İmam Hatip Ortaokulları adına güzel bir başarı örneği göstermiştir. Onların şahsında tüm İHO öğrencilerimizi ve tabii ki LGS'de emek veren ortaokul öğrencilerimizin tümünü gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim