Kurulduğu günden bu yana bireysel ve kitlesel anlamda hem liseye geçiş sınavlarında hem de üniversite sınavlarında adından söz ettiren PEMA Eğitim Kurumları, 2021 YKS’ye de damgasını vurdu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Türkiye 1.’si PEMA Koleji öğrencilerinden Melike Demirbağ oldu. PEMA Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cahit Koç, PEMA Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Barış Çağlayan Çakır ve PEMA Koleji öğrencilerinden Melike Demirbağ düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

‘PEMA’DA BAŞARI TESADÜF DEĞİL, BİR GELENEKTİR’

PEMA Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cahit Koç, bu başarıda emeği olan yönetim kuruluna, idarecilerine, öğretmenlerine ve kendilerine ilk günden itibaren güvenen tüm velilerine teşekkür etti. Hasan Cahit Koç, “Her yıl olduğu gibi şükürler olsun, yine büyük bir başarı ile sizlerin karşısına çıkıyoruz. 2021 LGS Türkiye 1.’liğinin ardından 2021 YKS’de de Türkiye 1.’si çıkararak başarımızı taçlandırdık. Öğrencimiz Melike Demirbağ’ı ve ailesini bir kez daha tebrik ederim. Öğrencimizin dört yıl boyunca verdiği emeğe şahidiz. Öğrencimiz Melike Demirbağ ile birlikte başarı elde eden diğer öğrencilerimizi de tebrik ediyorum. Bizler bireysel olarak değil, kitlesel olarak da büyük başarılara imza attık. Öğrencilerimizin için zor bir dönem olmasına rağmen öğrencilerimizle stresli ve zor günleri aşarak buralara geldik.   Öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle, eğitim camiasıyla, kısacası tüm Türkiye artık şuna inandı PEMA’da başarı tesadüf değil, bir gelenektir. Ancak elde edilen başarılarla yetinmemek ve başarı çıtasını daha üst seviyelere çıkarmak; yerel, ulusal ve uluslararası alanda iz bırakmak, geleceğe dair büyük hizmetlere imza atmak ve hayatı öğretmek hepimizin öncelikli görevidir” ifadelerini kullandı.

‘BAŞARIMIZI TAÇLANDIRDIK’

PEMA Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Barış Çağlayan Çakır, PEMA Koleji olarak LGS sonuçlarının ardından YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte başarıyı taçlandırdıklarını belirterek, “2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı pandemi döneminde olduğu için zor bir yıl oldu. Bu dönemde öğrencilerimiz ve velilerimiz öğretmenlerimiz ile birlikte güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmanın sonunda hem LGS’de Türkiye birincisi öğrencimiz oldu. Bu öğrencimiz aynı zamanda 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında okulumuzun Fen Lisesinde lise eğitimine devam etmiş olacak. Hem de açıklanan YKS sınav sonuçlarının ardından Türkiye 1.si öğrencimiz ile başarı yakaladığımızı ve başarımızı taçlandırdığımı düşünüyorum. Bu başarıda emekleri olan velilerimize, hem de gece gündüz öğrencilerimizle ilgilenen öğretmenlerimize ve bu imkanı bizlere sağlayan Yönetim Kurulu Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki Konya’nın eğitimdeki başarısı her geçen gün artarak devam edecektir. YKS sonuçları ülkemize ve Konyamız’a hayırlı olsun” diye konuştu.

‘BU BAŞARI TEK BAŞIMA ELDE ETTİĞİM BİR BAŞARI DEĞİL’

YKS sınavının ardından Türkiye 1.si olan PEMA Koleji öğrencilerinden Melike Demirbağ da duygularını aktardı. Hedefinin Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde okumak olduğunu belirten Demirbağ, “YKS sınavının belirlenen tarihten önce açıklanması ile birlikte bugüne sürpriz ile uyandım. Açıklanan sınav sonucunun ardından Türkiye 1.cisi olduğumu öğrendim. Anlandırmanın bile benim için zaman alan duyguydu. Kendimi çok mutlu gururlu ve anlamlı hissettim. Bana bu başarıyı getiren kendime uygun sistem ile çalışmam ve kendimi tanımamdı. Bu başarı tek başıma elde ettiğim bir başarı değil. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YKS’DE KONYA, İKİ ALANDA BİRİNCİ OLDU

Her yıl olduğu gibi bu yıl da YKS birincileri ve YKS birincilerinin hangi illerden çıktığı merak konusu oldu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 2021 YKS birincilerini ve birincilerin illerini duyurdu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 2021 YKS birincilerinin hangi illerden çıktığını duyurdu. Aygün paylaşımında

"2021-YKS Birincilerimizin İlleri TYT birincisi: Adana AYT birincileri: Sayısal: Adana Eşit Ağırlık: Konya Sözel: Adana. YDT birincileri: Almanca: Balıkesir Arapça: Konya Fransızca: İstanbul İngilizce: İstanbul Rusça: Bursa Adaylarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim." ifadelerine yer verdi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim