PEMA Koleji başarılarına bir yenisi daha ekledi. Eğitim öğretim hayatında öğrencileri geleceğe hazırlayan ve sosyal ve kültürel anlamda nitelikli öğrenciler yetiştiren PEMA Koleji LGS sınavında iki Türkiye birincisi çıkardı. Ecrin Eren Cengiz ile Ünal Can, sınavda tüm soruları doğru cevapladı. PEMA Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cahit Koç, öğrencilerin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. PEMA olarak öğrencileri en iyi şekilde eğitim görmeleri adına yoğun çaba gösterdiklerini kaydeden Koç, “Güzel bir haberi paylaşmak adına burada bulunduk. İki tane LGS sınavında Türkiye birincimiz var. Bu öğrencilerimiz tüm soruları doğru cevapladı. Kitlesel olarak ta öğrencilerimizin büyük başarıları var. Başarı tescillenen bir başarı oluyor. O kadar güzel şeyler yap ki anlatılmaz. Öğretmenlerimizin hepsi tüm çocukları cevher olarak görüyor. Çünkü biliyoruz ki, mükemmel şekilde yaratılmış bir beyne sahibiz. Bu beyni aktivite etmek ve kullanılır hale getirmek, daha verimli hala getirmek öğretmenlerimizin işi. Kadromuzda sağlam öğretmenlerle yola çıkıyoruz. Merhametli ve başarılı çocuklar yetiştiriyoruz. İlerde herhangi bir görev yaparken, bulundukları yerin hakkını veren çocuklar yetişsin istiyoruz” dedi.

‘ÜLKEYE FAYDALI NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ’

Ülkeye faydalı evlatlar yetiştirdiklerini kaydeden Koç, “Bu çocukları yetiştiren çocukların ailelerinden de Allah razı olsun. Duadan bir pay almaktır gayretimiz. Bunun her sene başarabilmemiz bizi onurlandırıyor ve gururlandırıyor. Sonsuz şükürler olsun. Burada mükemmel bir öğrenci grubumuz var. Sosyal, sportif ve sanatsal başarılarla da çok iyi olmalarını önemsedik. Bunun içinde elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Okulumuzun ziyaretinde görürsünüz ki, her çocuğumuzun sırtında bir bağlama, gitar ya da keman var. PEMA olarak çocukların branş eğitimlerine tabi tutulduğunu görürsünüz. Çocukların bizler tek kanatlı uçmasını istemiyoruz. Hem sanatsal hem de sosyal yönden hem de akademik başarısı olsun istiyoruz. Türkiye’nin geleceğinde bu çocuklarımızın çok güzel işler yapacağına inanıyoruz. Onun için biz ufka bakıyoruz. Biz geleceğe umutla bakıyoruz. Bu çocuklarımızla Türkiye’nin geleceğine damga vuracağız” diye konuştu.

‘BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR’

PEMA Koleji Orta Okul Müdürü Hatice Ün ise şu ifadelere yer verdi, “Gerçekten çok emek verdiler. Çok çalıştılar ve bugünü taçlandırdılar. Ben onları yetiştiren, emek veren ve büyüten başta aileleri olmak üzere, sonrasında ilkokuldan başlayıp eğitimine katkı veren öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum. İşin başında ise, öğrencilerimizin kendisi, isteyerek ve çalışarak bugüne kadar geldi. Bu başarının karşılığını en güzel şekilde aldılar. Ben huzurlarınızda onları tek tek kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Ben her zaman şunu söylerim başarı hiçbir zaman tesadüf olmamıştır” diyerek sözlerini tamamladı.

‘ÇALIŞARAK BUGÜNE GELDİK’

Türkiye birincisi olan Ecrin Eren Cengiz ile Ünal Can ise, çok çalıştıklarını ifade etti. Kendileri üzerinde aileler başta olmak üzere, öğretmenlerin büyük emekleri olduğuna dikkat çeken Türkiye birincileri, “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. İyi kötü günümüzde her zaman yanımızda oldular. Düzenli bir şekilde derslerimize çalıştık. Kendimize Türkiye birincisi olmak için hedef koymuştuk ve bunu başardık. Bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz” dediler

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim