İlköğretim okullarında çevre bilincinin kazandırılması, çevreyi güzelleştirme ve ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, doğal çevrenin korunması, öğrencilerde problem çözme, karar verme, işbirliği, becerilerinin geliştirilmesi ve okullar arasında rekabet oluşturulması amacıyla Milli Eğitim bakanlığınca hazırlanan ve hayata geçirilen, ‘Mavi Gök, Yeşil Yaprak’ projesinde Konya’da 40 okula bayrak ve sertifika dağıtıldı
ÖZEL DİLTAŞ’TA SEVİNÇ
Özel Diltaş Eğitim Kurumları’nın iki ilköğretim okulu ile TED Konya Koleji’nin İlköğretim Okulu da bu kapsamda ödül aldı. Kriterlerine uyan Diltaş İlköğretim Okulları, çevre, sağlık ve hijyen konularını içine alan tüm projelere imza attı ve ödüle layık görüldü. Proje değerlendirme kriterlerine uygun olarak dereceye giren Diltaş, Mavi Gök Yeşil Yaprak Bayrağı ve Mavi Gök Yeşil Yaprak sertifikalarını almaya hak kazandı.
Ödül töreninde konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, katılımın çok olduğunu söyleyerek, “Okullarda öğrenilen bilginin yanında ahlak, gelenek, görenek, toplumsal değerlerde önemlidir. Çocuklarımıza küçük yaşlarda çevre bilinci aşılanması bizlerin çalışmalarıyla olacaktır. Onları gelecekte temiz bir çevre de yaşamak ve yaşatmak istiyorsak bunun temelleri şimdiden atılmalıdır. Ben bu tür projelerde yer alan tüm okulları kutluyorum” diye konuştu. Diltaş İlköğretim Okullarının Müdürleri Emine Çini ve Mustafa Bekmezci, “Çevre bilincinin Diltaş Eğitim Kurumları’nda yerleştiğine inanıyoruz. Sadece kağıt üzerinde yapılan çalışmalar olmadığını bunları daima hayata taşıdığımızı kamuoyunun bilmesi bizleri sevindiriyor. 2 bin öğrencisi ve 250’ yi aşkın personeli ile çok geniş kitlelere ulaşarak çevre bilincini yaydığımızı düşünüyoruz. Dileğimiz o dur ki; yemyeşil Konya için bizden sonra gelen çalışmalarına devam edecektir” açıklamasını yaptılar.
Konuşmaların ardından 2010-2011 Eğitim öğretim yılında Mavi Gök-Yeşil Yaprak Projesi ödül törenine geçildi. Ödül almaya hak kazanan okulların müdürlerine Mavi Gök Yeşil Yaprak Bayrağı ve teşekkür belgeleri verildi.
TED KOLEJİNE ‘MAVİ GÖK, YEŞİL YAPRAK BAYRAĞI’ VERİLDİ
Proje de başarılı okullar arasında yer alan TED Konya Koleji İlköğretim Okulunun bayrak ve sertifikasını Okul Müdürü Hatice Ün aldı. Hatice Ün, “İlköğretim Okullarına yönelik çevre bilinci geliştirme ölçütlerinin belirlendiği projede 29 soru üzerinden bir değerlendirme yapılmış ve geçerli puanı alan okulumuz ‘Mavi Gök, Yeşil Yaprak’ bayrağı ile ‘Mavi Gök, Yeşil yaprak’ sertifikası almayı hak kazanmıştır. Bu başarıya imza atan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. TED Konya Koleji İlköğretim Okulunun aldığı bayrak ve sertifika iki yıl geçerli olacak.
Editör: TE Bilişim