Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi proje koordinatörlüğünde yürütülen ve Haziran 2023’te sona erecek proje, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayat Boyu Gelişim Derneği, Euphoria Net Srl (İtalya-eğitim alanında KOBİ), Eurospeak Language Schools Ltd (İngiltere-eğitim alanında KOBİ), Masarykova Üniversitesi (Çek Cumhuriyeti), Asociaacion Valencia InnoHub (İspanya-eğitim alanında dernek) ortaklığında yürütülüyor. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansının finanse ettiği proje ile sıradan kullanıcı ve yeni işletme sahiplerinin bütçe yönetimi sağlaması, tasarrufa yönelmesi ve tasarruflarını değerlendirmeleri için yatırım araç tavsiyesi sunan Yapay Zeka Tabanlı Android Uygulamasının da 5 dilde kullanılması amaçlanıyor.

"BU TÜR PROJELERİN ARTARAK DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM”

Proje eğitim toplantısında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, uluslararası düzeyde düzenlenen bu tür eğitim programlarının, ülkelerin finansal eğitim alanında birikimlerini birbirine aktarması, tecrübelerini paylaşması açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.

Proje Yürütücüsü, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Tütüncü de yaptığı açıklamada, Erasmus+Programı’na sunulan Yetişkin Eğitiminde Finansal Okuryazarlık Projesinin eğitim toplantısında bir araya geldiklerini belirtti. Eğitime İngiltere, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyetinden 16, Konya’dan 16 öğretmenin katılım sağladığını aktaran Doç. Dr. Tütüncü, “Bugün burada finans alanında çalışan 32 öğretmenimizin Erasmus+ Projemiz çerçevede geliştirdiğimiz 19 modülün hem eğitimini yaptırıyoruz hem de öğretmenlerden alacağımız geri beslemelerle daha sonra paydaşlarımızla beraber modüller üzerinde iyileştirme gerçekleştireceğiz.” dedi.

İHA

Editör: TE Bilişim