Öğrenciler, beraberinde getirdikleri en güzel oyuncuklarını kumbaraya attılar. Okul Müdürü Halit Kızılkaya, "Meram Belediyesi tarafından kısa bir süre önce başlatılan ‘Suriyeli Mülteci Çocuklara Oyuncak Kampanyası’ na biz de okul olarak destek olmak istedik. Öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız konuya ilgi gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyoruz. Biz Anadolu insanı olarak dünyada bütün ezilenlere, zorda kalanlara her zaman kucak açmış bir milletin evlatlarıyız. Şu anda 200 bine yakın Suriyeli insan ülkemizde bulunuyor. Gerek bu kampanyaya  gerekse benzer diğer kampanyalara herkesin elinden geldiğince katkıda bulunması milletimizin büyüklüğünün bir göstergesidir" dedi.
Ali İhsan Dayıoğlugil İlkokulu'nda okuyan Suriyeli Muhammed Mehdi Alloji ise şöyle konuştu: "Suriyeli mülteci kardeşlerimiz, sizlerin gönderdiği oyuncaklarla oyunlar oynayacaklar. Onların çok büyük sorunları var. Tüm ihtiyaçlarının karşılanması konusunda Türk halkının verdiği desteğe çok teşekkür ediyoruz."  Öğrenciler ise, "Oradaki çocuklar, bizim gibi oyuncak alamıyorlar. Destek olmak için en sevdiğimiz oyuncakları gönderiyoruz. İnşallah mutlu bir şekilde oynarlar " dediler.
Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlar Meram Belediyesi Hizmet Binası önündeki kumbaraya oyuncak bağışında bulunabilirler.
HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim