Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri için Konya genelinde izleme değerlendirme uygulamaları yapıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü koordinesindeki uygulamaların sınavlara hazırlanan öğrencilere katkı sağladığını söyledi. Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) hazırlanan Konya genelindeki resmî ve özel tüm liselerden 23 bin 12. Sınıf öğrencisinin izleme değerlendirme uygulamasının bugün yapıldığını kaydeden Başkan Altay, 8. sınıflarda öğrenim gören ve Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan yaklaşık 35 bin öğrencinin de yarın izleme değerlendirme uygulamasına katılacağını söyledi. Başkan Altay, “Konya genelinde saat 10.00’da eş zamanlı olarak başlatılan uygulamalar ilgili yönergeler doğrultusunda yapılıyor. Sınavların değerlendirilmesi ve sonuçların açıklanmasında teknolojinin tüm imkânları kullanılacak. Yapılan uygulamalar öğrencilerimize büyük fayda sağlayacak. Öğrencilerimize 7 LGS, 7 TYT olmak üzere toplam 14 sınav yapacağız. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Yolları açık olsun” diye konuştu.

SONUÇLAR “KONYAODM.MEB.GOV.TR” ADRESİNDE ERİŞİME AÇILACAK

Öğrencilerin cevap kâğıtlarının, okullarda taratılarak dijital ortamda sınav koordinasyon merkezine (Konya ÖDM) iletilmesinin ardından tüm veriler, hazırlanan Optik Oluşturma, Okuma ve Analiz Yazılımı ile okunup değerlendirilecek. Sonuçlar ise “konyaodm.meb.gov.tr” adresi üzerinden eğitim paydaşlarının erişimine açılacak.

KTO Karatay Üniversitesi başarılarına bir yenisini daha ekledi KTO Karatay Üniversitesi başarılarına bir yenisini daha ekledi

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim