Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) bilim insanları tarafından hazırlanan 3 proje daha TÜBİTAK 1001 programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü. Açıklanan değerlendirme sonuçlarına göre Konya Teknik Üniversitesi’nin 2021 yılı ikinci döneminde destek alan proje sayısı 5’e yükseldi.

2021 yılı ikinci döneminde, bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılmasına imkân sağlanan TÜBİTAK – 1001 projelerinin bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. Buna göre, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Konya Teknik Üniversite’nden 3 proje daha destek almaya hak kazandı.

KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Servet Kıran, “Topluluk ve Derin Öğrenme Teknikleri ile X-Ray Görüntülerinden Patlayıcı Devre Tespiti”, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Volkan Kalem “Kurşun-İçermeyen Piezoelektrik Seramiklerin Kolloidal Kaplama ve Flaş Sinterleme Yöntemleri ile Üretimi”, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Ceylan da “ Hiperspektral Görüntüleme ve Yapay Zeka Kullanılarak Yeni doğanlar İçin Ön-Teşhis Sisteminin Geliştirilmesi” başlıklı projeleri desteklenmeye değer görüldü.

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik TÜBİTAK proje destekleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı, “Konya Teknik Üniversitesi olarak, ‘Araştırma Üniversitesi’ olma vizyonu ve hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacak yerli ve milli projelerle bilimsel çalışmalarına devam eden üniversitemiz, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin başarılarıyla göz dolduruyor. TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı çağrısına yönelik hazırlanan 3 projenin kabulü ile birlikte Konya Teknik Üniversitesi’nin 2021 yılı ikinci döneminde yürütücüsü olduğu proje sayısı 5’e yükseldi. Bu dönemde KTÜN’den yapılan toplam 17 proje başvurusundan 5'i kabul alarak önemli bir başarıya imza atıldı. Ülke bazında TÜBİTAK'a müracaat eden projelerin desteklenme oranı %15.4 şeklinde gerçekleşirken, KTÜN proje başvuru sayısı ve kabulü oransal olarak %29’u buldu. Üniversitemiz böylelikle ortalamanın da üzerine çıkmış oldu. Yerli ve milli projeleri ile ülkemizin gelişimine katkı sunan değerli bilim insanlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

TÜBİTAK tarafından 2021 yılı ikinci döneminde “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında sunulan ve bir sonraki dönemi beklemeden değerlendirmeye alınan toplam 189 projeden 96’sının desteklenmesine karar verildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim