Diltaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Safa Ketenci, Diltaş Düğün ve Kongre Merkezinde düzenlenen program ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ve Liselere Giriş Sınavı (LGS) başarıları hakkında açıklamalarda bulundu. Ketenci, “Diltaş Eğitim Kurumları çağın gerektirdiği tüm öğrenme metotları ve araçlarını etkili bir biçimde kullanırken, okul ortamında yarattığımız iklim, öğrencilerimize her açıdan yeterli olmaktadır. Ve bugün Diltaş tertemiz ve başarılarla dolu geçmişiyle 41 yılı geride bırakırken, her yeni yılında ilk günkü hırs ve heyecanını taşıyorsa, özellikle salgın hastalık döneminin ağır şartlarına rağmen velilerimiz büyük güven duygusunun tezahürü olarak 2 bin 612 evladını bize emanet edip Diltaş’ı yıllardır olduğu gibi Konya’nın en çok tercih edilen özel okulu yapıyorsa; biz de bunun hakkını sonuna kadar vereceğiz. Karşımıza ne engel çıkarsa çıksın doğru bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. Bize emanet ettiğiniz evlatlarınızla Türkiye’mizi Büyük Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne ulaştıracağız” dedi.

‘LGS SINAVINA DAMGA VURDUK’

Diltaş Eğitim Kurumları olarak LGS sınavına damga vurduklarını ifade eden Diltaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Safa Ketenci, “2019-2020 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminden itibaren dünya genelinde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin yerini büyük oranda uzaktan eğitim almış; farklı sınıf seviyelerindeki hemen hemen tüm öğrencilerimiz 1,5 eğitim yılı boyunca ikinci evleri olan okullarımızdan ayrı kalmıştır. Covid-19 salgınının gölgesinde geçen bu süreçte öğretmenlerimiz büyük fedakârlık göstererek sevgilerini, bilgilerini ve ilgilerini çoğunlukla ekranlar vasıtasıyla öğrencilerimize ulaştırmıştır. Bu süreçte tabii en büyük zorlukları göğüsleyen, tüm risklere rağmen geleceği için canla başla mücadele eden yine sınav grubu öğrencilerimiz olmuştur. Ve onlarla birlikte gecesini gündüzüne katan öğretmenlerimiz. Şükürler olsun ki Rabbim çalışan, çabalayan, alın teri döken bizlerin yine yanında olmuş; alnımız açık, yüzümüz ak bir şekilde bu yılki sınav maratonunda da mükemmel neticeler almayı Diltaş camiasına nasip etmiştir. Bildiğiniz gibi liselere geçişte henüz 4 yıldır uygulanan, çiçeği burnunda bir sınav sistemi var. LGS özellikle Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinde her geçen yıl daha da zorlaşan bir sınav haline geliyor. Bakanlığımız ise herhangi bir derece belirtmeden LGS sonuçları yüzdelik dilim ve puan esasına göre açıklıyor. Bu doğrultuda LGS 2021’de Diltaş’tan; Türkiye’de yüzde 0,01’lik dilimde 1, Yüzde 0,11’lik dilimde 7, Yüzde 0,20’lik dilimde 12,Yüzde 0,40’lık dilimde 21,0,58’lik dilimde 26 ve yüzde 1’lik dilimde 38 öğrencimiz yer almıştır. Türkiye’de yüzde 1’lik dilimde yer alan 38 öğrencimiz, sınava giren öğrenci sayımızın yüzde 19,17’sine denk gelmektedir. LGS 2021 yerleştirme sonuçları ise 26 Temmuz’da açıklandı. Sınavla öğrenci alan resmî okullar baz aldığımızda ise LGS 2021’de;3 öğrencimiz Galatasaray Lisesi,4 öğrencimiz İstanbul Erkek Lisesi,26 öğrencimiz ise Meram Fen Lisesini kazanacak puan elde etti. Aslında 81 ilden öğrenci alan Meram Fen’in bir sınıfını Diltaşlılar oluşturabilirdi. Ama bir kısmı şu an karşımda olan bu altın öğrencilerimizden 15’i lise eğitimleri için Diltaş Anadolu Liselerini tercih etti. Onlarla birlikte toplamda 136 öğrencimiz ise liseye Diltaş’ta devam dedi” şeklinde konuştu.

DİLTAŞ YKS’DE DE BAŞARISINI TESCİLLEDİ

Diltaş Eğitim Kurumlarının YKS başarısı hakkında da bilgi veren Ketenci, konuşmasını şöyle sürdürdü, “YKS 2021’de Diltaş’tan; Türkiye ilk 500’de 7, Türkiye ilk 1.000’de 11, Türkiye ilk 2.000’de 19, Türkiye ilk 5.000’de 29 ve Türkiye ilk 10.000’de 44 öğrencimiz yer almıştır. Diltaş’ın yıllardır övündüğü, her öğrencisinde bireysel olarak en iyi neticeyi hedeflediğinin en güçlü kanıtı ise bu sayılardadır: Sayısal öğrencilerimizden 62’si tıp fakültelerini kazanacak puan elde etmiştir. Yani her 2 Diltaşlıdan 1’i doktor adayıdır! Kahraman sağlık çalışanlarımıza selam olsun!  Yine sayısal öğrencilerimizden 115’i mühendislik fakültelerini kazanacak puan elde etmiştir. Yani her 4 Diltaşlıdan 3’ü aynı zamanda mühendis adayıdır! Ülkemizin üreten beyinlerine; Aselsan’ın, Havelsan’ın, TÜBİTAK’ın, TAİ’nin mühendislerine selam olsun! Eşit ağırlık öğrencilerimizden 9’u, yani her 3 eşit ağırlık öğrencimizden biri avukat, hâkim veya savcı adayıdır. Demokrasimizin ve adaletimizin güvencesi hukukçularımıza da Diltaş’tan, Konya’dan selam olsun!”

SİBEL CANDAN

Editör: TE Bilişim