TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları (BİDEP) Başkanlığınca, lise öğrencilerinin ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları bölge değerlendirmeleri, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi.

Bölge değerlendirmesi kapanış programında konuşan NEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu, bölge yarışmasına 10 farklı il ve 11 farklı üniversiteden 36 farklı akademisyenin davet edildiğini belirterek, “Öğrenciler ile mülakatlar başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bu aşamada 12 farklı alandan toplam 18 adet projeyi, Türkiye finallerine gönderdik. Önümüzdeki yıllarda Konya bölgesinde eğitim gören lise öğrencilerinden daha fazla katılım bekliyoruz. Bölge değerlendirmesini geçerek Türkiye finalinde yarışacak öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan ise, özellikle genç yaşlarda proje gerçekleştirme kültürünün genç beyinlere aşılanmasının önemine dikkat çekerek, bu yarışmalara katılan lise öğrencilerinin üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi ana bilim dalları ile ilgili konularda ülkemizin ihtiyaç ve sorunlarına çözüm bulabileceklerini vurguladı. Prof. Dr. Doğan, gelişen dünya düzeninde nitelikli bilgi ve ürün üretmenin önem arz ettiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından yarışmanın Türkiye finallerine katılma hakkı kazanan yarışmacılar açıklanarak ödülleri takdim edildi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin öğrencilerle iftar yaptı Milli Eğitim Bakanı Tekin öğrencilerle iftar yaptı

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim