Huzursuzluk can sıkkınlığıyla birlikte kendinizi mutfak da abur cubur dolabı diye nitelendirdiğimiz dolabın önünde buluyor, tıkanırcasına yiyorsak duygusal boşlukları doldurmaya çalışıyoruzdur. İşte tam burada aslında aç olan midemiz değil duygularımız olduğuyla karşı karşıya kalıyoruz. Ne kadar gün içinde az yeseniz de beslenmenize dikkat ediyor olsanız da duygusal açlığı bastırmak için abur cuburlara yöneliyorsanız bu aslında bir diyetisyen desteğinden önce psikolog desteği almanız gerektiğini ortaya koyuyor. Zaman zaman iş hayatında yaşadığınız stres, eşinizle ya da ailenizle yaşadığınız veya kendinizle ilgili giremediğiniz çıkmazlıklara çözüm bulabilmek için yemeye kendinizi veriyorsanız bu yazı tam sizlik efendim.

Hayatınızdaki duygusal boşlukları çikolatalarla, baklavalarla, tabak tabak yediğiniz mantılarla dolduramıcaksınız. Kısacası karbonhidratlar sizi mutlu etmeyecek. İşte bunun için birinci tercihimiz olan psikologlardan yardım alarak duygusal açlığı çözüme kavuşturmak daha sonrasında yediklerinizi kontrolcü bir şekilde gözden geçirmek için diyetisyene başvurmanız gerekiyor. Duygusal yönden açlığınızı doyuramadığınız takdirde yediklerinize dikkat etmişiniz ya da diyetisyene gidiyorsunuz bir anlamı kalmaz. Duygusal olarak kendimizi tamamıyla doyurmalıyız ki sonrasında uzmanından alacağınız beslenme önerileri hayatınıza güzel dokunuşlar sağlasın.

Duygusal anlamdaki boşluklar bazen stres yönetimiyle birlikte yaşanılan geçmişteki tranvalar da olabiliyor. Sadece bugünün değil çok önceden yaşananlar da hayatınıza farklı şekilde yerleşebiliyor. Bizler bu konuda biraz daha farklı birçok nedenle karşılaşabiliyoruz. Kişi mutlu huzurlu olmadıktan sonra verdiğimiz diyetler metabolizmayı maalesef mutlu etmiyor. Canım sıkkınken diyet yapabilir miyim psikolojik olarak bunalımdayım ama kilo vermek istiyorum diyenlere bu süreçte normal diyet sürecindekinden daha fazla yorulabileceklerini söylemekte her zaman fayda görüyorum. Bir dönüm noktasındasınız ve mutsuzsanız kilolarınızdan da kurtularak yeni bir başlangıç yaparak kendinizi mutlu edebilirsiniz. Ekip çalışması bu evre de en önemli noktalardan birisidir. Psikolog ve diyetisyen desteği sizi çok daha sağlıklı yerlere taşıyacaktır.

Duygularınızı besleyemezseniz metabolizmanızı doğru besleyemezsiniz. Yemek yeme telaşına kapılıyorsanız, gerçekten aç değilseniz abur cuburlardan ziyade daha sağlıklı besinlere yönelebilirsiniz. Kendinizi kontrol etmeyi ve dengeyi öğrenmek zorundasınız.

Sağlıcakla kalın…