İttifak Holding Konyaspor’umuz Süper Lig’in 16. Haftası’nda Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Ligde önemli bir seri yakalayan Anadolu Kartalı, son 2 haftadır tabiri yerindeyse bir duraklama dönemi yaşamıştı. 2 haftadır galibiyet alamayan Süper Lig temsilcimiz, F.Karagümrük deplasmanına galibiyet için çıktı.

Her iki takım da ilk 45 dakikaya oldukça kontrollü başladı. Temsilcimiz Konyaspor, ilk 45 dakikanın ilk yarısında topu ayağında tutmakta zorlandı. Bu durum 11. Dakikada golü kalemizde görmemize neden oldu. 20. dakikadan sonra daha kontrollü ve ayağa paslar yaparak oyuna biraz daha dahil olmayı başaran Süper Lig temsilcimiz, ilerde yaptığı baskıyla beraberlik golünü atmayı başardı.

Golle birlikte ilk yarı bitimine kadar oyunun kontrolü Konyaspor’umuzda oldu. 2. Yarıda oyuna yine tutuk başlayan temsilcimiz, Karagümrük’ün gol bulmak için baskı yaptığı anda Abdülkerim’in ara pasıyla, Serdar’ın isabetli vuruşuyla güzel bir gol buldu. Özlediğimiz Serdar Gürler, golle kendini tekrar hatırlatmış oldu.

Golden sonra oyunun hakimiyetini lehimize çeviren temsilcimiz, topa ileride basmaya çalıştı. Ancak beraberlik golünü aramak için mücadele veren Karagümrük, sahamıza çok gelmeye başladı. Kendi ceza sahamızda oyunu karşılamamızla beraber Karagümrük topa sahip olan taraf oldu. Ani ataklarla sahamızdan çıkmaya çalışırken kaptırılan toplar tehlikeli pozisyonlar olarak bize döndü. Kontra ataklarımız arttı ama pozisyonlarımızı son vuruşa taşıyamadık. Sahaya sabun mu döktüler bilmiyorum ama her iki takımın oyuncuları da maç boyunca kaydı durdu.

İkinci golle birlikte tamamen sahasına çekilen temsilcimiz, çok fazla yaslanmasından kaynaklı olarak rakip takımın çok fazla baskısına ve pozisyonuna maruz kaldı. Bu dakikalarda Karagümrük’ün net bir vuruşunu Sehic’in çıkarması ve yine direkte patlayan şutu bizi epey terletti. Paul-Jose Mpoku’nun girmesiyle oyuna rahatlamaya başladık. Serbest vuruştan gelen mükemmel gol oyunu kopardı. 3. Golden ve kırmızı karttan sonra rakibin oyundan kopmasıyla lokomotifimiz Serdar Gürler yine kendini gösterdi ve çok güzel bir golle maçta kendisinin 2. takımının 4. golünü atarak maçı bitiren vuruşu yapmış oldu. Bu arada maçın son dakikalarında oyuna giren Ahmet Hassan, yine net bir golü kaçırdı. Okutacak mıyız bilmiyorum ama Hasan’dan tam anlamıyla verim alamadık bir türlü. İlhan Hoca akıl dolu taktiğiyle duraklama döneminde 4 golle 3 puanı aldı. Umarım bu puanla duraklamadan çıkmış oluruz. Tebrikler takım, tebrikler hocam. Sağlıklı günler dilerim.