Ankara

Saldırılara ilişkin Kraliyet Komisyonu Raporu'nun takibinden sorumlu bakan Andrew Little, Nur camisi ve Linwood mescidine 2019 yılında yapılan terör saldırılarının yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yayımladı.

Terör saldırısı kurbanlarını saygıyla andıklarını belirten Little, "Hükümet, Yeni Zelandalılara yönelik terör ve şiddet içerikli aşırıcılık tehdidini azaltmaya kararlıdır." ifadesini kullandı.

Little, terör saldırısının yıl dönümünde, Avustralya, Endonezya, Brunei, Malezya, Yeni Zelanda, Filipinler, Singapur ve Tayland'ın katılımıyla düzenlenen "Terörle Mücadele ve Ulus Ötesi Güvenlik" toplantısına katılmak için Avustralya'ya gideceğini kaydetti.

Vucic: Sırbistan'ı zor günler bekliyor Vucic: Sırbistan'ı zor günler bekliyor

Yeni Zelanda İslam Dernekleri Federasyonu'nun (FIANZ) web sitesinden terör saldırılarının yıl dönümüne ilişkin yapılan açıklamada da "Bu, tüm ulusun, şehitlerin ailelerini ve terör saldırısından kurtulanları hatırladığı bir gündür." ifadelerine yer verdi.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde, 15 Mart 2019'da cuma namazı sırasında 10 dakika arayla iki camiye düzenlenen terör saldırılarında 51 kişi yaşamını yitirmiş, 49 kişi yaralanmıştı.

Editör: TE Bilişim