Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Çarşamba günü partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada faiz lobisine ve faize karşı mücadele mesajı vermiş “Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz faize kesinlikle milletimizi ezdirmeyiz. Bunu kabulleneceğiz, bunun başka çıkışı olamaz.” açıklamasında bulunmuştu.

“ TÜRKİYE’NİN ÇABASINI KUTLUYORUZ”

Erdoğan’ın açıklamalarına ve Türkiye’nin faize karşı mücadelesine Umman’dan üst düzey bir açıklama geldi. Umman Sultanlığı Baş Müftüsü Ahmed bin Hamad al-Halili, “Türkiye hükümetinin kararlılığıyla faiz pisliğini ekonomisinden arındırma çabasını kutluyor ve tüm İslam hükümetlerinin bu konuda iş birliği yapmalarını istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

İSLAM ÜLKELERİNE TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Umman Müftüsü Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kardeş Müslüman Türkiye hükümetinin kararlı liderliği eliyle, Allah’ın, yiyene, yedirene, katibine ve şahitlerine lanet ettiği faiz pisliğini ekonomisinden arındırma çabasını kutluyor ve tüm İslam hükümetlerinin bu konuda iş birliği yapmalarını istiyoruz. (İyilik ve takvâ hususunda yardımlaşın “Maide- 2”)

İİT’YE ÇAĞRI

İslam Ümmetinin ekonomisinin tamamen İslami olması için, İslam İş birliği Teşkilatı'nın bu projeyi kararlılıkla ve ciddiyetle benimsemesini diliyoruz.

(Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve gerçekten iman etmiş iseniz faizden kalanı bırakın. Bunu yapmazsanız Allah ve resulü tarafından size bir savaş açıldığını bilin. Eğer tövbe ederseniz, haksızlık etmemek ve haksızlığa uğramamak üzere anaparanız sizindir. “Bakara- 278”)

Editör: TE Bilişim