Günümüzdeki olaylara ve yaşananlara bakarsak geçmişten günümüzü görüp yaşanacakları Hadis-i Şerifler bizlere bildirmiştir. Allah aktaranlardan razı olsun. Hangi birimiz bunlara şahit olmadık, yaşamadık acaba. Ufakta olsa bir kırıntısını yaşantımızda bulmuşuzdur eminim. Ondan dolayıda duamız var.

Allah iyilerden eylesin, iyilerle  karşılaştırsın, iyilerle oturtsun, iyilerle komşu eylesin, akraba, arkadaş eylesin. Kabirde de rahat uyumak için komşu önemli, ondaki sıkıntı bize de aksedecek bizi de rahatsız edecektir. Rahat etmek için bizi de, kabir komşumuzu da iyilerden eylesin.Amin.

Ne diyor Hadis-i Şerif ona bakalım;

"Ahir zamanda yüzleri insana benzeyen fakat kalpleri şeytan kalbi olan bir topluluk gelir. Bunlar kurtlara benzerler. Kalplerinde rahmetin kırıntısı dahi yoktur. Kan dökücüdürler. Hiçbir kötülükten sakınmazlar. Kendileri ile sözleşsen, seni aldatırlar. Yanlarından ayrıldığında arkandan çekiştirirler. Sana konuştuklarında yalan söylerler. Kendilerine güvendiğinde, sana hıyanet ederler.

Çocukları şımarık ve hayasızdır, gençleri sinsidir. Yaşlıları, hiçbir iyiliği tavsiye edip kötülükten sakındırmazlar. Onlara bel bağlamak zillettir, ellerindekini arzu etmek yoksulluktur.

İçlerindeki ağırbaşlı onların gözünde şaşkındır. İyiliği tavsiye eden itham altındadır. (Acaba ne gibi bir menfaati var da bunları söylüyor, diye düşünürler.)

Aralarında mümin horlanır, gariptir; fasık (çekinmeden günah işleyen) ise itibar sahibidir, el üstünde tutulur. Bidat sünnetin yerini almıştır.

İşte bu sırada Hazret-i Allah, kötülerini başlarına musallat eder. (Bu tasalluttan kurtulmaları için) iyileri dua eder, fakat kabul edilmez."