“DU BAKALIM” DÖNEMİ BİTTİ!

Daha öncede yazmıştım Covid-19 sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Dünya şekillenirken Türkiye bunun en önemli mimarlarındandır. Artık içinde Türkiye’nin olmadığı hiç masa kurulamaz ve hiçbir sorun çözülemez diye.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ABD-AB-NATO-RUSYA’nın son yüzyılda çözülmemesi için bıraktığı ne kadar sorun varsa çözüyor. Coğrafyamızda iki yüzlü batının tüm kurmuş olduğu oyunları bozmakla kalmayıp oyun kuruculukta mahir olduğunu da gösteriyor. Düne kadar “DUR BAKALIM BEKLE GÖR” politikası izleyen, devlet aklını anında reaksiyon gösteren akla dönüştürüyor. Buna yeni jargonda “proaktif” siyaset deniyor.

İki yüzlü batının çözümsüzlük üzere bıraktığı son yıllardaki bazı sorunlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın el attığı konular;

1-Derin ABD-İsrail'in, Irak-Suriye-Akdeniz koridorunu parçaladı. Petrol-gaz (Uydu PKK Devletçiği) planlarını yırtıp attı.

2-Libya petrollerine el koyma tezgahları bozdu, YENİ DENKLEM KURDU.

3-Ege adalarının silahlandırılmasına uzun yıllar sonra Navtexler'le cevap verildi.

4-Ermenistan'ın Azerbaycan'a ait topraklarındaki işgalini Aliyev'le beraber yıktı.

5-Doğu Akdeniz'de Avrupa'nın Sevilla haritasını yırtıp attı ve KKTC'nin kapalı Maraş'ı açtı.

Maraş'ın açılması dünyaya çok büyük bir mesajdır. Aynı Ayasofya ile verdiğimiz mesaj gibi. Geçmişte sessiz kalan Türkiye yok. O nedenle bize saldırıyorlar. Çünkü biliyorlar ki, Türkiye TAM BAĞIMSIZ olacak.

Eski Türkiye olsaydı, Amerika ne der? Rusya ne der? diye. Kızını kaçıran haydutları çaresizlikle izlerken “kız elden gidiyor” diye feryat eden hanımına “DU BAKALIM” diyen adam gibi beklerlerdi. Hoş hala bizim sözde muhalefet(ERDOĞAN KARŞITI) de ne işimiz var oralarda diye nal tepmiyor mu?

Prof. Dr. Atun, "Bugüne kadar Rumların elindeki en büyük koz, Maraş'ın iskana açılmasını 46 yıldır önlemiş olmaları ve müzakerelerde Maraş'ı kazanılmış hak olarak ceplerinde olduğuna inanmalarına verilen cevaptır" dedi.

Anadolu tabiri ile “DU BAKALIM” politikasını da çöpe atmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; Yıllarda her siyasetçinin sözünü ettiği lakin bir türlü cesaret edemediği çözümsüz konuların en önemlisi parçalanmış Türk dünyasının birleştirme hamleleri. Bu hamleler Türk dünyasında da heyecan ve karşılık bulmaktadır. Hele son,” iki devlet tek millet” mottosu ile, Türkiye ve Azerbaycan’ın birlikte hareket etmesi ve Azerbaycan’ın işgalci Ermenistan’ın burnunu sürtmesi ve yeni Türk savaş tekniğinin, Tür kurmay aklı ile sahada icra edilmesi, parçalanmış kardeşlerin kızıl elması olan TURAN birliğine doğru itmektedir.

Türkiye’nin son Kıbrıs seçimlerinde AB-Yunanistan ve Kıbrıslı Rumların desteklediği Mustafa Akıncı’yı devre dışı bırakıp Yeni bir Türk devletinin doğumu hamleleri Türk dünyasının heyecanlanmasına neden olmuştur. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'YE AİT MARAŞ'I AÇARAK AVRUPA'NIN
TETİKÇİLİĞİNİ YAPAN-RUMYUNANLILARIN KANGREN HALİNE GETİRDİĞİ BİR SORUNA NEŞTER ATTI. KIBRIS TÜRK DEVLETİ'NİN AYAK SESLERİ DUYULUYOR. TÜRK DÜNYASINA YENİ BİR TÜRK DEVLETİ KAZANDIRILARAK, KIZIL ELMA ŞEKİLLENİYOR...

15 Ekim 2019 Bakü’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan başkanı Aliyev’in üstün gayretleri ile “6 devlet tek millet” diyerek parçalanmış kardeşleri birleştirme gayretleri işgalci katil Ermenistan ve onu destekleyen ABD-AB-Rusya ve İran’a rağmen perişan etmesi bu birliğin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ki:

"6 DEVLET, TEK MİLLETİZ.
AZERBAYCAN'I OLDUĞU GİBİ KAZAKİSTAN, KIRGIZİSTAN, ÖZBEKİSTAN VE TÜRKMENİSTAN'I DA KENDİMİZDEN AYRI GÖRMEDİK, GÖRMÜYORUZ.
TÜRKİSTAN COĞRAFYASI BİZİM ATA YURDUMUZ, ANA OCAĞIMIZDIR. 300 MİLYONLUK ÇOK BÜYÜK BİR AİLEYİZ. KAZAK, KIRGIZ, ÖZBEK, TACİK VE TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZİN DE TÜRKİYE'YE AYNI NAZARLA BAKTIKLARINI, ÜLKEMİZİ KENDİ EVLERİ GİBİ GÖRDÜKLERİNİ BİLİYORUM.
HER GEÇEN GÜN ARAMIZDAKİ MUHABBET VE KARDEŞLİK BAĞLARINI DAHA ÇOK PERÇİNLEYECEĞİNE İNANIYORUM."

Nitekim; Katil Ermenistanın Azerbaycana saldırmasından sonra 6 Türk devletinin birleşip Azerbaycanın ardında durması Türklerin kızıl elmasının şekillendiğinin göstergesidir.

Artık;

1-Türk birliği,

2-Türk ordusu (NATOSU)

3-Türk ortak para birimi

4-Kültürspor etkinlikleri

5Türk güvenlik işbirliği,

6-Türk ekonomik iş birliği

Başlıkları altında, Dünyaya 300 milyonluk tek millet 6 devlet olduğumuzu göstermemize sayılı günlerin kaldığını müjdesini verebilirim.

Muhalefet mi?

Halleri içler acısı.

BU KONULARA NE VİZYONLARI, NE DE MÜKTESEBATLARI YETER!

NOT; İzmir depremi bize İzmirin depreme ne kadar hazırlıksız olduğunu gösterdi. Bir çok ilimiz kentsel dönüşüm ile eski dayanıksız binaların yerine deprem yönetmeliğine uygun binalar yapmaktadır. Tabi bunun için efor sarf etmeniz zaman ayırmanız gerekiyor. Maalesef bir ilçe büyüklüğünde bile kentsel dönüşüm yapılamayan kent İZMİR.

Nedeni sanırım yerel yöneticilerin alnı terlemeden seçim kazanmaları. Hoplaya zıplaya İzmirin sokaklarında, caddelerinde İzmir marşı söyleme ile bu işler olmuyor maalesef. Kentin binalarının yüzde 30 ancak depreme dayanıklı. Bizim önceliğimiz kentsel dönüşümle şehrimizi sağlamlaştırmak olmalı iken CHP yönetiminden bazı müptezellerin İzmir depremine söz söyleyemezken Kanal İstanbulu kötüleyebilme yüzsüzlüğüne ne demeli?

CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in İzmir Depremi’nden sonra twitter hesabından “Bayraklı’da kaymakamlık binası ve Kızılay Kan Merkezi yıkıldı” yalanını dolaşıma sokup milleti kışkırtmaya yeltenmesini ne yapacağız, nereye koyacağız?

Güzel İzmirin güzel insanları başınıza getirdiğiniz bu kifayetsiz muhterislere haddini bildirme zamanı geldi de geçiyor. İzmirli vatandaşımızın parmağı incinse bizim yüreğimiz sızlar. Derdimiz de sevincimizde ortaktır bizim.

Rabbim bizlere bu acıları bir daha yaşatmasın. Milletimizin başı sağolsun.