5. Olağan Genel Kurulda Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Uluslararası Yeşilay Federasyonu Genel Başkanlığına seçilirken, Büyükelçi Dr. Mehmet Güllüoğlu ise Uluslararası Yeşilay Federasyonu Genel Sekreteri oldu.
Altı Kıta Tek Yürek
Programın kapanış konuşmasını yapan Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, “1920 yılının zorlu zamanlarında gelecekteki tehlikeyi öngören bir grup vatansever münevverin bağımlılıkla mücadele etmek için kurduğu Yeşilay’ımız, bugün 105 yaşında. Türkiye’nin Yeşilay’ı, köklü geçmişiyle, Türkiye’de olduğu gibi dünya genelinde de bağımlılıklarla mücadelenin sembolü olmuş, sağlıklı nesillerin teminatı hâline gelmiştir. İşgal günlerinde başlattığımız bu kutlu yürüyüşü Yeşilay Federasyonumuz ile bugün altı kıtaya yaymanın gururunu yaşıyoruz. 120 şubemiz, 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi’miz, rehabilitasyon merkezlerimiz ve 110 Yeşilay Spor Kulübü’müzle, sağlıklı yaşam kültürünü daha geniş kitlelere ulaştırma gayretiyle çalışıyoruz.” dedi.
Dinç, bağımlılıklarla mücadelenin yalnızca bir sağlık meselesi olmadığının, aynı zamanda insan onuru, toplumsal değerler ve gelecek nesiller için kritik bir mücadele alanı olduğunun da altını çizdi.
Aile Yılında Bağımsızlık Seferberliği Devam Ediyor
Cumhurbaşkanlığı kararıyla ilan edilen ‘Aile Yılı’na dikkat çeken Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurucumuz Ordinaryüs Prof. Dr. Mazhar Osman Usman’ın da ifade ettiği gibi, “Zararlı alışkanlıklar yalnız kişiyi değil, ailesini, çevresini, hatta vatanını bile mahveder” Çünkü aile, insanın ilk sığınağı, ilk öğretmeni, ilk rehberidir. Ailelerimizi güçlendirdiğimizde bağımlılık endüstrisinin emellerine ulaşmasını engellemiş olacağız. 2014 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Danışma Hattı, bugüne kadar 1,3 milyondan fazla çağrıya yanıt verdi. Yaklaşık 28 bin aileye destek sağlayarak, on binlerce bireyi bağımlılıktan kurtararak topluma kazandırdı. Tek bir ailenin dahi kayıp yaşamaması adına hem yerelde hem globalde büyük emekler veriyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Yeşilay yalnızca bir kurum değildir, aynı zamanda insanlık için umut taşıyan bir harekettir”