Yapılan doğru beslenmede amaç metebolizmayı hızlandırmak ve alışılagelen programların dışına çıkıp kilo vermenİn durmasıyla vücuda yardımcı olan  detoksu yapmak gerekebilir.

Detoks vücuttan toksin ve ödem atarak vücudun rahatlamasını sağlayan alınması gereken kaloriyi almaya devam ederek kısa vadede hızlı sonuçlar veren beslenme programıdır.

Detoks sadece beslenme yaparak değil, sporla da detoks yapılacağı bilinmelidir.

Vücudumuz zorlamadan 1 ayda 2 ayda bir detoks’ un yapılması gerekir. Stresli bir yaşam tarzı olan, tatiller ,bayramlar dönüşü yapılabilecek bir beslenme programıdır. Sağlınızı düşünmek sizin işiniz. Sağlıklı bir detoks proğramında normal beslenmemizde karbonhidrat, protein, yağ nasıl varsa detoks programlarında da kesinlikle olması gerekir. Smothiler, salatalar, sular, renkli içecekler, probiyotikler vücudunun alışkın olmayan besinlerele bir araya geldiğiniz dönemde kendinize dikkat etmelisiniz.

Stresi minimum düzeye indirirken, en fazla 5 gün-1 haftalık süreç olarak detoks gününü aşmamalısınız. Sigara, alkol ve kafeini beslenmenizde bu süreç den çıkartın. Yiyecekleri iyice çiğneyin. Soslar,şekerli içecekler , şekerlemeleri hayatınızdan bu dönemde uzaklaştırın. 

Detoksu yapmaması gerekenler; Kan sulandırıcı ilaç kullananlar, reaktif hipoglisemi ve şeker hastaları, gebe ve emzikliler, kanser hastaları, detoks diyetinde bulunan yiyecek ve içeceklere karşı alerjisi/intoleransı olan kişiler, çok zayıf veya aşırı kilolu kişiler, sistemik ve ağır uzun süreli hastalığı olanlar, çocuklar ve ergenler detoks yapmamalı.

Kontrolsüz detoks yapmayın. Beslenme uzmanlarından destek alını.

SAĞLICAKLI KALIN…

www.nuraclan.com