Büyükşehir Belediyesi’nin Darü’l-Mülk Projesi kapsamında şehrin kültür ve turizm hayatına kazandırdığı Depo No: 4’ün açılışı gerçekleştirildi. Darü’l-Mülk Projesi kapsamında merkezde 20 farklı noktada yürütülen projelerden biri olan ve Mevlana Caddesi üzerinde yer alan Eski Tekel binası restore edilerek şehrin kültür ve turizmine katkı sağlaması amacıyla şehre kazandırıldı. Projenin lansmanına Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya protokolü ve basın mensupları katıldı. Depo No: 4 adı verilen bina kafe, galeri ve atölye olarak kullanılacak.

2-9-57

Selçuklu Belediyesi öğrencileri yazarlarla buluşturuyor Selçuklu Belediyesi öğrencileri yazarlarla buluşturuyor

HER BÖLGEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR!

Konya’nın birçok bölgesinde yapılan çalışmalardan söz eden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentsel dönüşüm kapsamında özellikle merkezdeki projelerle şehrin kültür ve turizm miraslarını gün yüzüne çıkardıklarını belirtti. Altay, “Taş Bina, Büyükşehir Belediye Hizmet Binası ve Dijital Tanıtım Merkezi olarak ayrıca yan taraftaki spor alanında şehrimize hizmet veriyor, Alaaddin cephesindeki çalışmalarımızı tamamlamış Meydan Evlerinde çalışmaya devam ediyoruz yine Darü'l-Mülk sergi alanının açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Şimdi Alaaddin Caddesi'ne bakan kısımdaki bir alan kamulaştırması ile ilgili geçen gün Meram Belediyemizle bir protokol imzalatıp oradaki süreci de devam ettiriyoruz” dedi.

2-11-31

KONYA’NIN MEDENİYET BİRİKİMİ: DEPO NO 4

Merkezdeki projelerin tamamlanmasıyla birlikte Mevlâna Meydanından bakıldığında Konya’ya dair birçok yeniliğin görülebileceğinin altını çizen Altay, açılışı gerçekleşen Depo No:4’teki sergilerle Türk İslam tarihinin önemli şehirlerinden biri olan Konya’da gizli kalmış medeniyet birikiminin açığa çıkaracağını söyledi. Kafe, galeri ve atölyeyi bünyesinde barındıran Depo No:4’ün içerisinde bulunan sergiyle ilgili de bilgi veren Altay, “Sergide kurucu şahsiyetler olarak yer alan Mevlâna Celaleddin Rumi, İbn-i Arabi ve Sadreddin Konevî gibi ilim sahiplerini farklı açılardan yeniden tefekkür etmeye dair yerleştirmeler bulunuyor. Medeniyet hafızamızı okumak ve üzerine yeniden düşünmek maksadıyla şehrimizin 14 noktasında dağılmış halde bulunan tarihi eserleri ise bu sergide bir araya getirmiş oluyoruz. İnce Minareli Medresenin girişinde yer alan ve aynı zamanda ana konseptini oluşturan rengi düğümü serginin merkezinde yer alıyor. Bu mimari işareti günümüze taşıdığı sırları oldukça ilgi çekici ve merak uyandırıcı bir şekilde sergimize anlatmaya çalıştık. Ayrıca sergide 16. yüzyıl matematikçilerinden Matrakçı Nasuh’a ait Konya minyatürü ‘Şehir Kodları’ adıyla yeniden yorumlanıyor. Minyatür elektronik bir devreye dönüşerek Konya hakkındaki tarihi bilgi oldukça teknoloji ile yeniden okunur ve anlaşılır hale getiriyor.” ifadelerini kullandı.

2-10-44

‘MEDENİYETİMİZE AİT NE VARSA GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Gençlerin yeni uğrak noktası olacak Depo’da 16 farklı enstalasyonun birbirinden farklı görünmesine rağmen birbirini tamamlayan bir görüntü oluşturduğunun altını çizen Altay, Darü’l-Mülk Projelerinin umut edilen süre olan 2026 yılı sonunda tamamlandığında şehrin yeni bir görünüme kavuşacağına işaret etti. Altay, “Medeniyetimize ait ne varsa gün yüzüne çıkarmaya ve teknolojinin bize verdiği imkanlarla Türkiye’ye örnek projeler oluşturmak için çaba sarf ediyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

6-91

2-5-75

HACER CEYLAN

Kaynak: HACER CEYLAN