DEHA Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle “Benim Hikayem’23” etkinliğinde merkezde eğitim alan anne-babalar, çocuklar ve Konya’nın alanlarında uzman akademisyenleri ile Tantavi Kültür Merkezi’nde bir araya getirdi.  Etkinliğe eşlik eden 4 veli dinleyicilere kendi başarı ve umut hikayelerini aktardı.   1 Aralık’ta yapılan etkinlik 3 saat sürdü ve kurumun 23 yıllık serüvenini anlatan fotoğraf sergisiyle başladı. Fotoğraf sergisini gezen misafirler daha en baştan duygularına hakim olmakta zorlandı.

‘AMACIMIZ ENGELLİ BİREYLERİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK’

Program Veli Çoban’ın kızı, 2 engelli bireyin kardeşi ve kurum müdürü Duygu Çoban’ın sözleriyle başladı: “DEHA’nın amacı, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve onlara topluma entegrasyon sağlamaktır. Merkezimizde, eğitim ve sosyal faaliyetlerle birlikte, bireysel gelişimin desteklenmesi için çeşitli hizmetler sunuyoruz. Engelli bireylerin eğitimine özel bir önem veriyor ve onların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı oluyoruz. Desteğimizle, onların hayata dair umutlarını ve beklentilerini artırıyoruz. Bu gün aynı zamanda ailelerimizin hayat hikayelerini öğrenmek, umut tohumları saçmak ve bunları filizlendirmek için de bir fırsat. Unutmayalım ki; birlikte hareket edersek, başaramayacağımız hiçbir şey yoktur! Bilinçlenmek ve engelleri kaldırmak dileklerimle.”

‘3 ARALIK KUTLAMA GÜNÜ DEĞİL FARKINDALIK YARATMA GÜNÜDÜR’

Kurumun kurucusu ve aynı zamanda 2 engelli evladı olan Veli Çoban ise şu sözlerle bitirdi kendi hikayesini: “Biz özel insanlarız! Bu özel olma hissi herkese nasip olmaz. Bizi bizden başkası anlamaz. Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun!” Unutmamak gerek: Engel her zaman dıştan görünen bir şey değildir. 3 Aralık ise kutlama günü değildir. Farkındalık yaratmalı, çevremizin gerçekten farkına varmalı ve hayatı birbirimiz için zorlaştırmamalı, kolaylaştırmalıyız! Bunun gibi yapılan programların çoğalması, daha Çok çocuğa faydalı olması temennisiyle” ifadelerini kullandı.  Doç. Dr. Fatih Hilmi Çetin Özgül Öğrenme Güçlüğünde Hafıza Problemlerine, Dr. Fatih Mehmet Aslan Özel Eğitimde Oyunun Önemi, Dr. Ümit Savaş Taşkesen Otizmde Gerçek ve Sahte Terapiler ve Öğr. Gör. Hasan Gerçek Teknoloji Temelli Rehabilitasyon’a dikkat çekerken ailelerin sorularını cevapladılar.   4 akademisyen bilgilerini aktarırken 4 aile de çocuklarıyla yaşadıkları hayat hikayelerini anlattılar.   DEHA Özel Eğitim eşi görülmemiş bir projeye daha imza attı. 3 Aralık için eğitmen kadrosu tarafından çıkarılan DEHACA isimli dergi de etkinlik boyunca stantlarda yerini aldı.  Tüm halka açık olan etkinlik üniversite öğrencilerinin de ilgisini çekti.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

SÜ ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında iş birliği SÜ ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında iş birliği

Editör: Muhammed Esad Çağla