Çumra Kültür Sanat Topluluğu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gururunu ve coşkusunu Karkın Mahallesi'nde düzenlediği özel bir kültür programıyla taçlandırdı. Karkın Mustafa Akdemir Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinlik; şiirlerin, halk oyunlarının, ezgilerin ve tarihsel anlatımların harmanlandığı unutulmaz bir buluşmaya dönüştü. Hazırlığını ve sunuculuğunu Topluluk Program Sorumlusu Elife Mısral’ın üstlendiği gece, mahalle sakinlerinden büyük ilgi gördü.

KARKIN’IN KÖKLÜ TARİHİ VE ŞİİRLERİN COŞKUSU SAHNEYE TAŞINDI
Program, Karkın Mahalle Muhtarı Mehmet Aykurt’un karşılama konuşması ve seslendirdiği Bayrak şiiriyle başladı. Ardından söz alan Çumra Kültür Sanat Topluluğu Başkanı Sadık Gökçe, Karkın’ın köklü geçmişine ve Dede Kargın mirasına vurgu yaparak Oğuz boylarına uzanan tarihî kimliğin önemine dikkat çekti. Genç sanatçı Talat Sefa Karasu’nun türküleriyle ivme kazanan gecede; Dilek Karataş, Hatice Bengisu, Aynur Koç ile Çumralı şairler Anuş Gökce, Ahmet Yavuz, Selahattin Güzel ve Ahmet Gök okudukları şiirlerle Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Sahnelenen Çakal Çökerten zeybeği ve Kafkas dansı gösterileri izleyicilerden alkış alırken, Sedat Ulupınarlı da Karkınlı araştırmacı-yazar Mehmet Önder’i anlatarak mahallenin kültürel hafızasını tazeledi.

ELEKTRİK KESİNTİSİNE RAĞMEN CEP TELEFONU IŞIKLARINDA SANAT DAYANIŞMASI
Etkinliğin ilerleyen bölümlerinde Karkınlı sanatçı Mehmet Ali Tosun ile Konya’dan katılan Abdullah Ünsal, Hüseyin Azizoğlu, Hasan Özdemir ve Cengiz Saran sahne aldı. Sanatçılara sazlarıyla Ahmet Mete İçirmez, Yavuz Yaman, ritimde Nurettin Yıldırım ve seslendirdiği eserlerle Emre Özoğul eşlik etti. Programın son anlarında yaşanan elektrik kesintisine aldırış etmeyen salondaki vatandaşlar, cep telefonlarının ışıklarını yakarak sanatçılara destek verdi. Cep telefonu ışıkları altında kesintisiz devam eden türküler, sanatın ve bir arada olmanın birleştirici gücünü gözler önüne serdi.

KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞMALARI MAHALLELERDE SÜRECEK
Gecenin sonunda açıklamalarda bulunan Çumra Kültür Sanat Topluluğu Başkanı Sadık Gökçe; ev sahipliğinden dolayı Muhtar Mehmet Aykurt'a, okul kapılarını açan Müdürü Hakan Çiçek'e, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Altunyaldız'a ve emeği geçen tüm sanatçı ile katılımcılara teşekkür etti. Gökçe, yerel değerleri yaşatmak ve halkı sanatla buluşturmak adına bu tür organizasyonları merkez dışındaki tüm mahallelere taşımaya kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.





