Cuma sabahı namazdan sonra önce Çağrı Restorana uğradım ve bahçedeki kedilerin istihkakını aldım. Aşçı Çakır Mehmet Teker, Ramazan Er, Hüseyin Mutlu’nun babası Cemil Mutlu Ağabeyle ayaküstü sohbet ettik.

Cemil Ağabey siyasete girdi. Ben Cemil Ağabey;

--- “Siyasette muhabbet hepsi yalan palavra,

Doğru sözü Kültigin Kitabelerinde ara!” Demiş Atsız. Hükümet son yüzyılın en büyük felaketi deprem ve getirdiği acı, yıkımı nasıl çözüm bulabilirim telaşında. Muhalefet seçim derdinde. Biz ne deriz buna sen ne düşünürsen düşün. Benim derdim tasam halamın Hasan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefet için; “Biz can derdindeyiz onlarsa mal derdinde. Seçim ne olacak, altılı masa beşe düşmüş tekrar pazarlıklarla yediye çıkarma telaşındalar..

Hal böyle iken ABD 1 Mart Teskeresinin yıldönümünde Türklere meydan okuyor. ABD Genel Kurmay Başkanı General Mark Milley Suriye’nin kuzeyine giderek PKK/YPG terör örgütü ile görüşüyor. ABD bildiğimiz 100 yıldır aynı ihanetine düşmanlığına devam ediyor……

Cemil Ağabey bugün Cuma, Cuma gününün hayrı bereketi üzerine olsun!

“Bugün Cuma bir kutlu gün

Bugün de olacak yarın dün!

Günler gebe elem sevince,

Bugüne güle güle yarın olacak dün!”

Bahçeye vardığımda küçük zeytin kedi top akasyanın dalında beni bekler buldum. Kapıyı açınca da diğerleri Tekir, Fındık Kedi, Çakır kedilerim beni karşıladılar.

Önce sularını değiştirdikten sonra tabaklarına getirdiğim yiyecekleri döktüm. Bir müddet yemelerini seyrettim..

Çumra Şehir Mezarlığına vardım.

--- Esselamı Aleyna ve ala ibadıllahissalin! (Selam bizim ve Allah’ın salih kulların üzerine olsun!)  Diyerek yıllardır âdetim olduğu üzere Çumra Şehir Mezarlığını ziyaret ettim

Böylesi bir alışkanlık edinmeme neden olan babam Dorlalı Eşref’in asker arkadaşı Ferhat Öçgüder Amcamın oğlu okul ve mesai arkadaşım olan Deniz Öçgüder’e selam olsun.

Adem Yavuz Caddesinde arkadaşım Berber Himmet Tömtöm’ün dükkanına geldim.  Kalfanın ikram ettiği sade kahveyi içtik.

Sonrasında Himmet Kardeşim;

--- Bugün Cuma Ahmet Başkan erken açmış olan esnafları ziyaret edelim. Deyince önce Alparslan Türkeş Caddesinde Manav Abdullah Badem’i ziyaret ettik. Dükkânının gülü kediye;

--- Haydi oğlum Ahmet Başkan ile Himmet Ustama bir hareket göster, deyince kedi taklak atmaya başladı. Hayırlı işler dileyerek ayrıldık. Hemen yanında Tüpcü Hasan Taş ile selamlaşıp ayaküstü sohbet ettik.

Hükümet Caddesinde Okçulu rahmetli Rıfat Yılmaz’ın oğlu çocukluk arkadaşımız ecza kalfası İlhami Yılmaz’ı ziyaret edip taa eskilere rahmetli Ayakkabıcı Nuri Ağabeyim, babam Dorlalı Eşrefi ve Hacı Rıfat Yılmaz Amcayı ve eczanede Cili Amcanı resmini görünce hepsini Cuma günün feyziyle hayırla Fatihalarla yad ettik.

Çumra Çarşısında yıllardır erken dükkânı açanlardan olan namı diğer Büfeci Abdullah Koç’u ziyaret ettik. Çay kahve ikramını alacak defterine not et diyerek. Alparslan Türkeş Caddesinde sabahın erken saatlerinde açanlara selamlaşarak yürürken Hamzalarlı Şevket Yılmaz Amcanın oğlu baba dostu ambalaj malzemesi ve poşet satan Hacı Sami Yılmaz Ağabey ile selamlaştık. Sami Ağabey;

--- Himmet Usta Ahmet Başkanı görmez olduk. Arada kaçır gelde görüşelim. Biz birbirimizi Allah rızası için severiz. Özletmeyin ha, tamam mı?

Atatürk İlkokulu karşında İletişim işi yapan oğlum Eşref Emin’in arkadaşı Melihşah Dur ve Çumra’da yenilik olan Atmaca Ciğer, tavuk ve her türlü sakatatın bulunduğu dükkanına vardık. Amcalar açmamışlar. Not düştük. Karşıda Tatar Etliekmek Salonunun sahibi komşum Hikmet Amangeldi ile selamlaşıp hayrlı işler diledik. Parkın içinden geçerek Himmet Ustanın dayısının torunları Alpaslan Şahin döner lokantısına Akif Şahin’nin Attar dükkanlarına uğrayıp hayırlı işler diledikten sonra MHP İlçe Başkanı iken yönetim kurulu üyem ve sonrasın MHP Çumra İlçe Başkanı olan Nazif Karagöz Başkanı ziyaret ederek elimizdeki poşeti göstererek espri yaptık. Halit Oflaz Caddesinde Saatçi Recep Çavuş’u işyerinde bulamadık. Cuma gününün ziyaretlerini tamamladık.

Yukarıda yıllar öncesi yazdığım dizelerde;

“Bugün Cuma bir kutlu gün

Bugün de olacak yarın dün!

Günler gebe elem sevince,

Bugüne güle güle yarın olacak dün!”

*

Kandiller ve benzeri geceler; iman, ibadet ve düşünce yaşamımız bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük fırsattır.

İslam âlemi için en kutsal günlerden biri olan “Berat Kandili” bu yıl kutlu üç ayaların ikinci ayı olan Şaban Ayı içerinde

6 Mart Pazartesi günü idrak ettiğimiz BERAT KANDİLİNİZİ kutlayarak yazımı bitiriyorumahme