Alternatif tıpta çörek otu da yerini alıyor. Mide problemleri, saç sağlığı, diyabetin hafiflemesi, kanserle mücadele, uykusuzluk, ağrı kesici ve bağışıklık sistemini desteklerken, vücudun doğal savunmasını arttırıyor. Sindirim sisteminin çalışması ve kabızlık gibi problemlerin giderilmesi için çörek otu yağına başvurulmaktadır. Yapılan araştırmada, çörek otu yağı diyabet hastaları için kan şekeri düzenleme, glikoz düzeylerini dengeleyerek, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olarak ve kan yağlarını düzenleyerek kilo alımını tetikleyen unsurları elimine edebileceğine dair veriler bulunmaktadır.

Aynı zamanda hipertansiyon tedavisinde de etkili olduğu ortaya konmuştur.

Karaciğer sağlığını olumlu etkilerken çörek otu yağının vücudu toksinlerden koruduğu ve vücuda zararlı etkilerini azalttığı belirlenmiştir.

Bir araştırma da toz alerjisi,akne, astım ve genel immün sistem zayıflığı gibi allerjik hastalıkların %70’inde iyileşme sağlandığı görülmüştür.

Vücutta iltihap oluşumunu engelleyici etki gösterirken, öksürüğü hafiflettiği ortaya konulmuştur.

Çörek otu kolesterolü düşürmede özellikle etkili olduğu gösterilirken, çalışmalarda çörek otu takviyesinin hem toplam kolesterolü hem de kötü huylu LDL kolesterolü ve trigliseritte düşüş sağladığı gösterilmiştir.

Mide ülserine karşı koruyucuyken, mide ülserleri, koruyucu mukus tabakasının zarar görmesiyle oluşan ağrılı yaralardır. Bazı araştırmalar, çörek otunun midenin bu koruyucu tabakasını korumaya ve ülser oluşumunu önlemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Hazmı kolaylaştırır.

Çörek otunun, B vitamini açısından zengin olması, zayıflamak isteyenlere büyük kolaylık sağlar. Çörek otunun düzenli olarak kullanımı, vücudun kendini toparlayarak fazla yağlardan kurtulmasına yardımcı olur. B vitamini eksikliği olmayanlar, tükettiğinden daha fazla kalori yaktıklarından fazla kilo almazlar.

Sağlıcakla kalın…