İnsan vücudu aldığı besinler ile bazı yağları sentezleyebilir. Bununla birlikte alfalinolenik asit (omega 3) yağ asitlerini sentezleyemez ve dışarıdan almak zorundadır. Vücuttaki oranın istenilen değerin altına düşmesi çeşitli problemlere zemin oluşturabilir. Bu nedenle yeterli oranda tüketilmesi oldukça önemlidir. Özellikle gelişim döneminde çocukların omega 3 balık yağı ile desteklenmesi gerekir. Çocuklar için tercih edilecek balık yağında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Balık yağı EPA (eikozapentaenoik asit), DHA (dokozahekzaenoik asit) ve diğer omega 3 yağ asitlerini içerir.  Çocuklara özel bir balık yağında mutlaka DHA’nın yüksek olması gerekir. Çükü beyin fonksiyonlarına ve normal görme yetisinin korunmasına DHA destek olur.  Çocukluk süreci boyunca gelişimin devam ettiğini düşünecek olursak mutlaka DHA’sı yüksek bir balık yağı ile desteklemesi gerekir.

Balığın çok da hoşa giden bir tadı ve kokusu yok maalesef. Mutlaka çocuklara sevdireceğiniz bir tat ve kokuya sahip balık yağı tercih etmeniz onları kötü tecrübeler yaşatmamanız için oldukça önemli.

Yağda eriyen vitaminlerin (A, D, E ve K Vitamini) omega 3 balık yağı ile kombine halde olması emilim için doğru tercih olacaktır. Çocuklara özel balık yağlarında A, D ve E vitamini içeren ürünlerin tercih edilmesi çifte etki sağlar. Böylelikle tek bir kaşıkta ihtiyaç duyulan yağ asitleri ve vitaminler sunulur.

Özellikle çocukluk döneminde mutlaka güvenilir ürünler tercih etmek gerekir. Çocukların sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için onlara temiz bir çevre bırakmak da bizlerin sorumluluğundadır. Sürdürülebilir balıkçılık teknolojilerine sahip firmaları tercih ederek hassasiyet göstermek de oldukça önemlidir.